Από τον Πειραιά με πλοίο πέρασε η νιτρική αμμωνία που ανατίναξε την Βηρυτό

POP UP TEAM
/
7 Αυγούστου, 2020

Είναι πολύ περίεργη αυτή η ιστορία του πλοίου, του οποίου ιδιοκτήτρια είναι μια εταιρεία με έδρα την Λεμεσό», ανέφερε o ανταποκριτής του OPEN TV, Θανάσης Αυγερινός, για το πλοίο που μετέφερε την εκρηκτική ύλη στην Βηρυτό.

«Επικεφαλής αυτής της εταιρείας είναι ένας Ρώσος πολίτης, ο Ίγκορ Γκρετσούσκιν. Είναι άγνωστο εάν αυτός παραμένει στην Κύπρο και συνεχίζει την οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα του. Πάντως κατάγεται από το Χαμπάρος της ρωσικής Άπω Ανατολής».

Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό το πλοίο αυτό ανήκε έως το 2013 σε κυπριακή εταιρεία, όταν έπειτα αγοράστηκε από τον Γκρετσούσκιν, για τον οποίο υπάρχουν πολλά στοιχεία, από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων του ναυτικών, που έμεναν απλήρωτοι κατά περιόδους.

Το φορτίο της νιτρικής αμμωνίας είχε φορτωθεί στο λιμάνι του Μπατούμι της Γεωργίας και είχε προορισμό την Μοζαμβίκη με σκοπό -κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει- αλλά αυτός ήταν γραμμένος στα χαρτιά, να αξιοποιηθεί ως συστατικό για λίπασμα. « Οο καπετάνιος που μίλησε σε πολλά ρωσικά μέσα, είπε ότι βρήκε το καράβι φορτωμένο, με σημαία Μολδαβίας, στη Τούζλα της Τουρκίας, εκεί άλλαξε το προηγούμενο πλήρωμα το οποίο είχε μείνει και αυτό για τέσσερις μήνες απλήρωτο».

Το ανατριχιαστικό της ιστορίας με το μοιραίο πλοίο είναι ότι φορτωμένο με την νιτρική αμμωνία, έκανε στάση στον Πειραιά για ανεφοδιασμό», ανέφερε ο ανταποκριτής του OPEN TV. «Στον Πειραιά φαίνεται πως υπήρξε κάποια σύγκρουση μεταξύ πληρώματος και ιδιοκτήτη. Η εκδοχή του καπετάνιου είναι ότι το πλοίο βρέθηκε στην Βηρυτό για να προσθέσει φορτίο με αγροτικά μηχανήματα, το κατάστρωμα δεν άντεξε από το βάρος λόγω παλαιότητα και το 2014 το πλοίο βρέθηκε δεσμευμένο στο λιμάνι τη Βηρυτού».

 

Με πληροφορίες από ethnos

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved