Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα στο Facebook: «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

POP UP TEAM
/
21 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία προτρέπει τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους με μάσκες στο σχολείο από Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Ασφαλώς, οι απόψεις που αναρτούνται δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Παρόλα αυτά, δεκάδες χιλιάδες γονείς είχαν κάνει like στις εν λόγω σελίδες.

sholeia maska dikografia 1 22.png

Κεραμέως: Μάσκα από το νηπιαγωγεία

Εν τω μεταξύ, η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε χθες ότι από τη νέα σχολική χρονιά, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για τα σχολεία, η οποία έγινε δεκτή. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επισήμως την Δευτέρα.

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved