«Ανατριχιάζω, απεγκλωβιστήκαμε»: Η μαρτυρία της ηρωίδας που έδωσε μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο

POP UP TEAM
/
10 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τις στιγμές που έζησε δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο μίλησε η εποχιακή υπάλληλος στην πυρασφάλεια στον δήμο Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου.

Οι φωτογραφίες της που τραβήχτηκαν από τον γνωστό φωτογράφο Άρη Μεσσήνη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε την ώρα της πυρκαγιάς η εποχική υπάλληλος.

«Από οκτώ ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού, χάρις στις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Τώρα έχω την τιμή να εργάζομαι εποχική στην πολιτική προστασία δήμου Σαρωνικού, είμαι περήφανη, είμαι πολύ τυχερή», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

«Ανατριχιάζω ήδη… μόλις είχαμε απεγκλωβιστεί από μία εστία πυρκαγιάς που μας είχε περικυκλώσει. Βλέποντας τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω μας, νιώθαμε σαν να αποχαιρετάμε τον κόσμο. Δεν σταματήσαμε όμως, χάρη στη σωστή καθοδήγηση του κ. Αντώνη Γκίνη και του κ. Γαλάνη του αντιδημάρχου, κατάφεραμε και βγήκαμε ζωντανοί. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπεις σπίτια, τη φύση μας, να καίγονται. Ήταν πολύ λυπηρό» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν φοβήθηκα ούτε λεπτό γιατί υπήρχαν οι συνάδελφοί μου, είμαστε ομάδα. Τα έδινα όλα, ήξερα ότι δεν θα με εγκαταλείψουν και δεν θα τους εγκατέλειπα», συμπλήρωσε εμφανώς φορτισμένη.

«Ήταν τέτοιο το μένος του αέρα, οι ριπές του ανέμου άλλαζαν συνεχώς. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε καλά καλά τι γινόταν. Το ύφος στο πρόσωπό μου, είναι γιατί βλέπαμε κάτι πανέμορφο που το βλέπαμε να γίνεται ένα τίποτα», ανέφερε κλείνοντας και σχολιάζοντας της φωτογραφίες της που δημοσιεύθηκαν από τα ΜΜΕ

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved