Γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

POP UP TEAM
/
1 Οκτωβρίου, 2020

Μια γυναίκα που έλειπε για δύο χρόνια από το σπίτι της, βρέθηκε ζωντανή να επιπλέει στον ωκεανό. Η γυναίκα που κατάγεται από την Κολομβία βρέθηκε από ψαράδες στα ανοικτά των παραλίων του Πουέρτο Κολομβία, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η Ατζέλικα Γαϊτάν, 46 χρονών, δεν είχε επαφή με την οικογένειά της για δύο χρόνια, όταν οι ψαράδες την εντόπισαν σχεδόν δύο μίλια εντός της θάλασσας, όπως ανέφερε το La Libertad. Αρχικά, νόμιζαν ότι είχαν εντοπίσει ένα κούτσουρο αλλά μετά είδαν την Γαϊτάν να σηκώνει τα χέρια της στον αέρα.

Επέπλεε με την βοήθεια ενός σωσιβίου. Οι ψαράδες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της στα ισπανικά και στα αγγλικά, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί λόγω του κρύου, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που καταγράφηκε.

Οι άντρες την έβγαλαν στην στεριά, της έδωσαν νερό και ζήτησαν το όνομά της, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει.

1667104 67985407840974096

Αργότερα, αφού η Γαϊτάν είχε λάβει ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο, αφηγήθηκε τη θλιβερή ιστορία της και πως κατέληξε στον ωκεανό.

Εξήγησε ότι εξαφανίστηκε, όταν δραπέτευσε από μια χειριστική σχέση τον Σεπτέμβριο του 2018. Είπε ότι περιπλανήθηκε στους δρόμους για έξι μήνες πριν ζητήσει βοήθεια στο Γραφείο Γυναικών στο Barranquilla.

Λόγω της κακοποίησης που υπέστη, εφαρμόστηκαν μέτρα προστασίας για να κρατήσει τον πρώην σύντροφό της μακριά της. Αλλά την Παρασκευή, της είπαν ότι καθώς ο πρώην σύντροφός της δεν ζούσε πλέον στο Barranquilla, δεν μπορούσε πλέον να μείνει στο καταφύγιο.

Η γυναίκα είπε ότι τότε αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της και κατευθύνθηκε προς την παραλία. Είπε στα τοπικά ΜΜΕ: «Όντας στην παραλία βρέθηκα ολομόναχη κι αφέθηκα στις σκέψεις μου. Αποφάσισα να πηδήξω στη θάλασσα και να την αφήσω να με πάρει. Απλώς ήθελα να ελπίζω ότι αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα».

Όμως, αφού διασώθηκε, η Γαϊτάν, που δεν θυμάται τίποτα από τις ώρες που βρέθηκε στον ωκεανό, είπε στο Radio Barranquilla: «Αισθάνομαι ότι γεννήθηκα ξανά, ευχαριστώ τον Θεό. Μου έδωσε ακόμα μια ευκαιρία να προχωρήσω.

Η γυναίκα βρίσκεται τώρα σε νοσοκομείο και έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά της στην Μπογκοτά.

 

Πηγή: Newsweek

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved