Ελεύθερος ο «δράκος» των Ιωαννίνων – Είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 18 γυναίκες

POP UP TEAM
/
6 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ελεύθερος κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους ο «δράκος» των Ιωαννίνων, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε σπείρει τον απόλυτο τρόμο σε τουλάχιστον 18 γυναίκες, στις οποίες είχε επιτεθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Ο 28χρονος Έλληνας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο της Πρέβεζας του αναγνώρισε ελαφρυντικά και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Όπως ήταν επόμενο, αυτό δεν άρεσε στα θύματά του που παραβρέθηκαν στην δίκη και κατέθεσαν εναντίον του.

Ο νεαρός εντόπιζε τα θύματά του στους δρόμους της πόλης όπου περπατούσαν βραδινές ώρες, τις ακολουθούσε μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών τους και εκεί εξαπέλυε τις επιθέσεις του προσπαθώντας να ασελγήσει πάνω τους. Ένα από τα θύματα ήταν μία ανήλικη μαθήτρια, ενώ μία γυναίκα κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

Μετά από πολλές καταγγελίες, ο 25χρονος –τότε- σάτυρος συνελήφθη από την Ασφάλεια και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων στις 9 Οκτωβρίου του 2017. Μάλιστα, αναγνωρίστηκε άμεσα από 14 κοπέλες, ενώ άλλες τέσσερις κατέθεσαν σε βάρος αργότερα.

Στην τότε απολογία του είχε παραδεχθεί τις πράξεις του τόσο στον ανακριτή όσο και στον εισαγγελέα, ενώ όπως είπε, όλα γίνονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Τις ακολουθούσα γιατί μου άρεσαν. Ήθελα να τις φιλήσω. Να τις χαϊδέψω. Τις πλησίαζα στις εισόδους των σπιτιών τους ή στο δρόμο» υποστήριξε στην απολογία του, ενώ όση ώρα βρισκόταν έξω από το γραφείο του ανακριτή έκλαιγε συνεχώς. Δίπλα του ήταν οι γονείς του.

Η δίκη έγινε στην Πρέβεζα και ο ίδιος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Ωστόσο τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του, το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved