Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2024

POP UP TEAM
/
18 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η Space X σχεδιάζει για το 2024 την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή της στον Άρη. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Έλον Μασκ, μίλησε στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας του Άρη για τα σχέδια της διαστημικής εταιρείας.

«Νομίζω πως έχουμε καλές πιθανότητες να προφτάσουμε το δεύτερο «παράθυρο» μετάβασης στον Άρη», ανέφερε στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας του Άρη, ο Μάσκ.

Αυτό το «παράθυρο» εμφανίζεται κάθε 26 μήνες, όταν οι τροχιές της Γης και του «κόκκινου πλανήτη» πλησιάζουν, οπότε το διαπλανητικό ταξίδι γίνεται πιο σύντομο.

Φέτος το καλοκαίρι, οι ΗΠΑ, η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκμεταλλεύτηκαν αυτήν τη συγκυρία για να στείλουν διαστημικά σκάφη στον γειτονικό πλανήτη.

Το επόμενο «παράθυρο» ανοίγει το 2022, ενώ το μεθεπόμενο το 2024 και είναι αυτό που θέλει να αξιοποιήσει η Space X.

Η σχεδιαζόμενη αποστολή θα γίνει με τον υπό κατασκευή μεγάλο επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Starship, ύψους 120 μέτρων και διαμέτρου εννέα μέτρων, ο οποίος θα διαθέτει και μεγάλη διαστημική άκατο. 

Το ίδιο διαστημικό όχημα σχεδιάζεται για αποστολές στη Σελήνη από το 2022, καθώς και για ταξίδια γύρω από τη Γη.

Εάν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί και οι προβλέψεις του Μασκ πραγματοποιηθούν, τότε η πρώτη εκτόξευση της Space X για τον Άρη το 2024 θα γίνει το ίδιο έτος που οι αστροναύτες της NASA θα πάνε ξανά στη Σελήνη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Άρτεμις», διαδόχου του προγράμματος «Απόλλων».

Με πληροφορίες από ert

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved