Ματίνα Παγώνη: Είναι δεδομένο ότι τα Χριστούγεννα όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν θα κάνουμε ρεβεγιόν

POP UP TEAM
/
21 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Στην εκπομπή «από τις έξι», μιλά η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και τη χρήση της μάσκας. «Να ξεχάσουμε γιορτές και πανηγύρια» προειδοποιούν οι ειδικοί όσο αφορά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα η Κα Παγώνη τονίζει ότι λόγω συνωστισμού ο κάθε ένας θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μόνος του.

Η Ελλάδα εισέρχεται στον Νοέμβριο με υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που προκαλεί ο ιός SARS- Cov-2. Υπό τις συνθήκες αυτές, η Κα. Παγώνη σημειώνει ότι «Είναι δεδομένο, δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καθώς αυτό σημαίνει συνωστισμός. Δεν τον ξέρουμε τον ιό. Μας εκπλήσσει συνεχώς, δεν συγκρίνεται ο συγκεκριμένος κορονοϊός με τους υπόλοιπους κορονοϊούς που ξέρουμε».

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας η Μ. Παγώνη σημειώνει πως είναι ένας από τους βασικούς τρόπους μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς μειώνει την καμπύλη μετάδοσής του.

«Εάν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι με έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την τήρηση του περιορισμένου αριθμού επιβατών, τότε θα πετυχαίναμε τη μείωση των κρουσμάτων. Πιθανότατα ακόμη και σε δύο μήνες να βλέπαμε θετικά αποτελέσματα», τονίζει η πρόεδρος.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάσκα σώζει ζωές. Πρέπει να δώσουμε στους νέους να καταλάβουν ότι μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια δεν μπορούμε να τους κλείσουμε μέσα στο σπίτι. Χρειάζεται διάλογος για να πείσουμε τους νέους για τη σοβαρότητα της κατάστασης», συμπληρώνει.

Με αφορμή τα εγκαίνια των 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάστηκαν σε έναν εξ’ ολοκλήρου νέο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος και Νοσημάτων Σωτηρία η Μ. Παγώνη αναφέρει:

«Οι 50 καινούριες ΜΕΘ, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν κατευθείαν, για αρχή θα λειτουργήσουν οι πρώτες 15. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύουμε θα έχουν λειτουργήσει και οι 50», καταλήγει.

 

Με πληροφορίες από ert

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved