Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα 6 νέα οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα

POP UP TEAM
/
1 Νοεμβρίου, 2020

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί, πρέπει να δράσουμε σήμερα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για τη νέα επίθεση του ιού».

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα δυναμικό σχέδιο για τον Νοέμβριο «ώστε να έχουμε ομαλότερη ζωή τον Δεκέμβριο». Αμέσως μετά παρουσίασε τα οριζόντια μέτρα, δηλαδή αυτά που ισχύουν σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας.

Τα 6 οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα

Τα μέτρα αυτά είναι:

1 -υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους 

2- απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ δίχως μάσκα

3 -περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί σε όλη τη χώρα (εξαίρεση οι λόγοι εργασίας και υγείας)

4 -υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50%σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

5 -υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια)

6 -αναστέλλεται σε όλη την επικράτεια επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι σε όλη τη χώρα λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανία, σχολεία υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία και κομμωτήρια εξακολουθούν να λειτουργούν.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια

Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, νέα μέτρα ισχύουν και για τον αθλητισμό. Για τις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Οσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α’): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προβαίνουν σε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο διάγγελμα που απηύθυνε με θέμα τόσο την έξαρση του κορωνοϊού, όσο και το μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τα τουρκικά παράλια.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι από την Τρίτη κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, καφέ, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια, σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης και θα έχουν ισχύ για έναν μήνα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλείσιμο της εστίασης και στην Αττική, όπως και σε όλες τις «πορτοκαλί» περιοχές, που πλέον λογίζονται ως μία ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved