Ο Άκης Πετρετζίκης κατά Άδωνη Γεωργιάδη για τα προβλήματα στην εστίαση

POP UP TEAM
/
10 Νοεμβρίου, 2020

Ο διάσημος σεφ έθιξε ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της εστίασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε, εξαιτίας του κορονοϊού
Στον ίδιο τηλεοπτικό αέρα βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδη και ο γνωστός σεφ, Άκης Πετρετζίκης. Στη διάρκεια της συνύπαρξής του, ο διάσημος σεφ έθιξε ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της εστίασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε, εξαιτίας του κορονοϊού.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», ανέφερε ο Άκης Πετρετζίκης, αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, για την οποία είπε ότι είναι δάνειο και συμπλήρωσε: «Είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι».

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο διάσημος σεφ ανέφερε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος. «Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο, έχουν καταστραφεί όλοι», προειδοποίησε ο ίδιος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, από την πλευρά του, απάντησε αρχικά ότι «δεν μπορεί η επιχείρηση να μη συμμετέχει καθόλου στο δώρο των Χριστουγέννων», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για το δώρο.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved