Η μητέρα της μικρής Αναστασίας: «Στην Αμερική μάς έδωσαν 35% επιτυχία, στην Ελλάδα 0%»

POP UP TEAM
/
19 Νοεμβρίου, 2020

Η μαμά της 7χρονης Αναστασίας, της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου με καρκίνο του εγκεφάλου, μιλάει για τις πρώτες μέρες της θεραπείας.

Η Ξένια Πρεζεράκου, η μαμά της 7χρονης Αναστασίας, της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου, που διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου, έναν όγκο στον εγκέφαλο, μίλησε στο Mega για τις πρώτες τους μέρες στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε, με τον σύζυγό της, για να υποβληθεί το κοριτσάκι τους σε μια νέα θεραπεία. Το κόστος της μόλις καλύφθηκε, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, μέσα από έναν τεράστιο έρανο, αλλά «μόλις τώρα ξεκινά η μεγάλη μάχη της Αναστασίας» σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Facebook Για την Αναστασία – Καλαμάτα.

Όπως είπε λοιπόν η Ξένια Πρεζεράκου: «Έχουμε ξεκινήσει τη θεραπεία και σιγά σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της, είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε στο Τέξας, στο Χιούστον. Μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο. Τώρα μας δίνουν 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία, οπότε έχουμε αυτές τις εβδομάδες, που χρειάζεται γερό στομάχι και υπομονή από εμάς».

«Μας δίνουν 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία, οπότε έχουμε αυτές τις εβδομάδες, που χρειάζεται γερό στομάχι και υπομονή από εμάς»

Σε ερώτηση αν πρόκειται για μια πειραματική θεραπεία, η μητέρα της Αναστασίας απάντησε: «Έχουν αποτελέσματα [με αυτή τη θεραπεία] στη συγκεκριμένη πάθηση. Υπάρχουν πολύ λίγοι που έχουν επιβιώσει στον κόσμο και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έχει κάνει αυτή τη θεραπεία. Η πάθηση λέγεται DIPG, διάχυτο γλοίωμα στο στέλεχος του εγκεφάλου».

Όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν την υποστήριξη του κόσμου, ότι αγκάλιασε την Αναστασία σαν να ήταν δικό του παιδί, η μητέρα της συμφώνησε: «Είναι όλοι σίγουροι ότι θα πάει πολύ καλά και αυτό μας δίνει δύναμη. Να μη λέω ψέματα, και εγώ και ο πατέρας της φοβόμαστε πάρα πολύ. Είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου στο κεντρικό νευρικό σύστημα και έχει μέσο όρο ζωής τους 9 μήνες».

Πώς βιώνει όμως το κοριτσάκι αυτό τον αγώνα της ζωής του, που τώρα συνεχίζεται στην Αμερική; «Της έχει πέσει βαριά η θεραπεία, μας κατέβασαν τη δόση σήμερα, αλλά ψυχολογικά είναι καλά. Της αρέσει εδώ».

Δείτε τη νέα ανάρτηση, που ανακοινώνει ότι συμπληρώθηκε το ποσό της θεραπείας:

 

Πηγή: womantoc.gr/

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved