Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα – Τα ωράρια και οι κανόνες

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2020

Σε διευκρινίσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, προχώρησε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Ειδικότερα, ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ). 

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 π.μ. έως και τις 8:30 μ.μ. Σχετικά με τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων θα ισχύουν: Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4 άτομα ανά 100 τμ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ. 

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας τόσο από το προσωπικό εργασίας όσο και από τους πελάτες/επισκέπτες.
Απαιτείται η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, ενώ συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%. 

Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ισχύουν όλα τα παραπάνω για τα εποχικά καταστήματα ορίζεται η 7η Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, είναι σημαντικό να τηρήσουν όλοι πολίτες τους κανόνες γιατί «η συμπεριφορά μας θα κρίνει τα επόμενα βήματα και τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα».

Κομμωτήρια

Οσον αφορά στα κομμωτήρια, εξετάζεται το σενάριο να ανοίξουν την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη που δόθηκε παράταση στα κομμωτήρια, οι πελάτες τους χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 2 για να μετακινηθούν. Με τον κωδικό 2 μπορούμε να μεταβούμε σε ΚΤΕΟ, συνεργείο αυτοκινήτων, καθώς και στα ανοιχτά μαγαζιά, στην παρούσα φάση στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα ψιλικών κτλ..

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved