Σχολεία: Νέα ημερομηνία βάζουν στο τραπέζι οι ειδικοί για το άνοιγμα τους

POP UP TEAM
/
21 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εκτυλίσσεται για ακόμη μία φορά το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Μπορεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να τόνισε και σήμερα ότι είναι προτεραιότητα να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά φάνηκε επιφυλακτική και οι ειδικοί εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

«Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», δήλωσε, μιλώντας στο Mega. Επιπλέον, η κα. Κεραμέως αναγνώρισε ότι η φετινή χρονιά ενέχει μία αναστάτωση για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. «Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης», σημείωσε.

Την ίδια ώρα την ανάγκη να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου εξέφρασε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ σημειώνοντας ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Μάλιστα, επισήμανε ότι και τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αθηνά Λινού η οποία σε σημερινές τις δηλώσεις έφερε στο προσκήνιο μία νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστρία, σύμφωνα με την οποία ανατρέπονται όλα όσα ξέραμε.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την έρευνα, στα σχολεία παρατηρείται μεγάλος αριθμός μετάδοσης.

Πάντως η ίδια προτείνει ότι για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία μεγάλη βοήθεια θα ήταν τα rapid test, τα οποία θα μπορούσαν να γίνονται τυχαία.

 

Για να μαθαίνεις πρώτος/η τα νέα:

inΑκολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved