Μια τεράστια γαλάζια μέδουσα (barrel jellyfish) εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κορνουάλης, κοντά στις ακτές του Φάλμαουθ. 

Την μέδουσα εντόπισε η βιολόγος και ερευνήτρια άγριας ζωής, Lizzie Daly, στη διάρκεια κατάδυσης και όπως δήλωσε, το θαλάσσιο πλάσμα ήταν σε μέγεθος ίσο με το σώμα της, προσθέτοντας πως είναι μεγαλύτερη μέδουσα του είδους, που έχει δει ποτέ στην ζωή της.

Η Lizzie Daly έκανε καταδύσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας Wild Ocean Week που έχει ξεκινήσει με στόχο να αναδείξει τους ωκεανούς, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα για την οργάνωση Marine Conservation Society 

Η συγκεκριμένη μέδουσα είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έχει εντοπιστεί ποτέ σε βρετανικά ύδατα, με την μέση διάμετρο να κυμαίνεται περίπου στα 40 εκατοστά φτάνοντας μέχρι τα 90 και βάρος έως 35 κιλά. 

Οι γαλάζιες μέδουσες συνήθως κατευθύνονται προς θερμότερα νερά στα τέλη της άνοιξης και συχνά εκβράζονται στις βρετανικές ακτές τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μερικές φορές κατά χιλιάδες, σύμφωνα με το The Wildlife Trusts. Αποκαλούνται επίσης «dustbin-lid jellyfish» επειδή μπορεί να φτάσουν και το μέγεθος ενός κάδου απορριμμάτων.

Γενικά δεν θεωρούνται επιβλαβείς για τους ανθρώπους, αλλά μπορεί τα πλοκάμια τους να τσιμπήσουν ακόμη και όταν είναι νεκρές.