Τζο Μπάιντεν: Εικόνες από την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ

POP UP TEAM
/
21 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο με την οικογένειά του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του. Με την στρατιωτική μπάντα και τη στρατιωτική πομπή να προηγείται, η λιμουζίνα που μετέφερε τον νέο πρόεδρο έφτασε στον Λευκό Οίκο, σε μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που έμοιαζε με οχυρωμένο στρατόπεδο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος διέσχισε τα τελευταία μέτρα πεζός περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

 Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, με το κρύο να είναι τσουχτερό και νιφάδες χιονιού να πέφτουν στην αμερικανική πρωτεύουσα, που θύμιζε «φρούριο» λόγω των χιλιάδων μελών της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

 Είχαν προηγηθεί δυο σύντομες ομιλίες γερουσιαστών και η ερμηνεία του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ από τη Lady Gaga. Η Jennifer Lopez ερμήνευσε το «This is your land» και το «America is beautiful» και αμέσως μετά έγινε η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Συγκλονιστική η Amanda Gorman, η 22χρονη νεαρή ποιήτρια που απήγγειλε το ποιήμα «The Hill we climb» και εμφανίστηκε με σκουλαρίκια του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη.

http://youtu.be/DqVDh4s9htE

http://youtu.be/HezPdHTwdGA

http://youtu.be/whZqA0z61jY

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μία τελετή διαφορετική από όλες τις προηγούμενες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της πρόσφατης εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον είναι δρακόντεια. Ιστορία έγραψε η Καμάλα Χάρις ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα στο συγκεκριμένο ανώτατο πολιτικό αξίωμα στην αμερικανική ιστορία. Το βίντεο με τη στιγμή της ορκωμοσίας της κάνει τον γύρο των social media. Ηχηρή η απουσία του Ντόναλντ Τραμπ. Παρών ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

http://youtu.be/q7TCqVoIgwM

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο με την οικογένειά του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του.

Με την στρατιωτική μπάντα και τη στρατιωτική πομπή να προηγείται, η λιμουζίνα που μετέφερε τον νέο πρόεδρο έφτασε στον Λευκό Οίκο, σε μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που έμοιαζε με οχυρωμένο στρατόπεδο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος διέσχισε τα τελευταία μέτρα πεζός περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

http://youtu.be/V_F6wUZCjSE

 joebid2

 joebe3

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved