Ανοίγει επίσημα τη Δευτέρα 3 Μαΐου η εστίαση – 15 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

POP UP TEAM
/
21 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να πηγαίνει στις 23.00.

Όπως είπε, η εστίαση θα ανοίξει αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους, με self test για τους εργαζόμενους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ακόμη ότι από τις 3 Μαΐου 2021 η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23.00 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι για το πότε θα ανοίξει η εστίαση υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ειδικοί όπως ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασαν την άποψη ότι με ανοικτά εστιατόρια και καφέ δεν θα υπήρχαν κορωνοπάρτι.

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει. Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, “οδικό χάρτη” για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα» ανέφερε στην αρχή του μηνύματός του προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος ειδικά στην εστίαση τόνισε: «Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι Γυμνάσια και Δημοτικά ανοίγουν στις 10 Μαΐου, ενώ για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε ότι επιτρέπονται και πάλι από τις 15 Μαΐου 2021 -ημέρα που ανοίγει επίσημα και ο Τουρισμός. 

«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας» σημείωσε επίσης στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

http://youtu.be/yD1eRT4Wos4

Διαβάστε περισσότερα στο: athensvoice.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved