Φουρθιώτης: 40.000‎€ συμφωνία φέρεται να έκανε για τα δύο χτυπήματα στο σπίτι του

POP UP TEAM
/
29 Απριλίου, 2021

Στην Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί, που συνελήφθησαν νωρίτερα, χθες.

Σύμφωνα με την σχηματισθείσα από την ΕΛΑΣ, δικογραφία, αναμένεται μεταξύ άλλων να τους απαγγελθεί κατηγορία και για σύσταση εγκληματικής ομάδας. 

Ο τηλεπαρουσιαστής, με χειροπέδες στα χέρια και καλυμμένος με κουκούλα, δε μίλησε στους δημοσιογράφους και οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο γραφείο του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο ποινικούς. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ, πως ακούγεται ο παρουσιαστής να συνομιλεί με τους δύο Έλληνες ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του στο Διόνυσο 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων.

Σε αυτές φαίνεται πως οργάνωναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοί του συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο χτυπήματα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Ωστόσο, οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως «σκηνοθέτησαν» τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή. 

Όπως αναφέρουν πηγές, που γνωρίζουν το κατηγορητήριο της υπόθεσης, εκτός από τα τρία κακουργήματα, ο φάκελος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης. 

Πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι οι δύο ποινικοί είπαν ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, όμως υποστηρίζουν ότι εκείνος είχε απευθυνθεί σε αυτούς για το συγκεκριμένο λόγο. Εκείνοι αρνήθηκαν και φέρονται να αγνοούν τι έγινε στη συνέχεια.

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν επίσης πως στο παρελθόν ο παρουσιαστής είχε χρησιμοποιήσει ως σεκιούριτι τους δύο ποινικούς.

Από την πρώτη φάση της έρευνας φαίνεται πως οι τρεις άνδρες γνωρίζονται μέσω μιας εταιρείας σεκιούριτι στην οποία εργάζονταν παλαιότερα οι δύο ποινικοί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει μιλήσει καθόλου στις αρχές ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του, έχουν έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσου στις 16 Απριλίου.

Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου. 

Στο εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο αδελφός ενός από τους δύο ποινικούς, που συνελήφθησαν ο ο οποίος φέρεται να βοήθησε να κρύψουν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν κατά την επίθεση στους αστυνομικούς, οι δύο συλληφθέντες.

Ο τηλεπαρουσιαστής, είχε προσαχθεί χθες με δύο ακόμα ποινικούς και οι προσαγωγές σήμερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Στον εισαγγελέα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο εμπλέκεται ο παρουσιαστής.

Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved