Δεν έχεις τζάκι να κρεμάσεις τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες; No prob σου έχουμε 7 απλές λύσεις

©unsplash
POP UP TEAM
/
25 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το να κρεμάσεις τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες της οικογένειας σου στο τζάκι είναι ίσως η δεύτερη πιο συναρπαστική εορταστική παράδοση (η πιο συναρπαστικό είναι να τις αδειάσετε το επόμενο πρωί, προφανώς). Αλλά πού να τις κρεμάσεις αν δεν έχεις τζάκι; Οι home stylists έχουν τη λύση και αυτή είναι να τις ενσωματώσεις σε άλλα στοιχεία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα φαίνονται απόλυτα φυσικές και μπορούν ακόμη και να γίνουν από μόνες τους ένα σημείο ενδιαφέροντος, πολύ πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κρέμασε τις κάλτσες στον σκελετό του κρεβατιού.

Η ιδέα να κρεμάσεις κάλτσες στην άκρη ενός κρεβατιού είναι εξίσου παλιά με αυτή του τζακιού, καθιστώντας την την τέλεια εναλλακτική εάν σου αρέσει να μένεις πιστή στην παράδοση. Επιπλέον, είναι τέλεια επιλογή ως ζεστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μίας κρεβατοκάμαρας, που θα κάνει το πρωινό ξύπνημα πολύ πιο ξεχωριστό.

«Κάθε μέλος της οικογένειάς μου έχει επιλέξει τη δική του κάλτσα και, ως εκ τούτου, το στυλ τους είναι πολύ χαρακτηριστικό για τη διακόσμηση των υπνοδωματίων τους», λέει η home stylist Jo Bailey. «Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά πολύ όμορφη».

Χρησιμοποίησε τες ως διακοσμητικά τοίχου.

Ένα από τα υπέροχα πράγματα σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες είναι ότι είναι τόσο όμορφες όσο και τα γιορτινά διακοσμητικά τοίχου αλλά πιο λειτουργικές. Έτσι, οι κάλτσες σου μπορούν να κρεμαστούν στους τοίχους σαν να ήταν στολίδια ή ακόμα και να χρησιμοποιηθούν για να ανανεώσουν απλώς τη διακόσμηση της εισόδου σου.

«Αν δεν έχετε πουθενά να κρεμάσετε κάλτσες, τότε ένα ράφι τοίχου θα ήταν μια εξαιρετική επένδυση για χρήση όλο το χρόνο, αλλά ειδικά τα Χριστούγεννα», προτείνει ο Simon Temprell, διευθυντής εσωτερικού σχεδιασμού στο Neptune.

Μπορείς να κρεμάσεις κάλτσες χωρίς καρφιά χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα κρεμαστάρια. Διευκολύνουν την αφαίρεση των γάντζων μετά τα Χριστούγεννα χωρίς ζημιά στο χρώμα του τοίχου σου.

Κρέμασε τες στις σκάλες.

Η είσοδός του σπιτιού σου είναι το τέλειο σημείο για να κρεμάσεις κάλτσες αν δεν έχεις τζάκι. Μια σκάλα εισόδου προσφέρει ήδη πολλές ευκαιρίες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με χώρο για χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, φωτάκια και κάλτσες.

Χρησιμοποίησε τα πόμολα από τις πόρτες.

Ίσως μια ελαφρώς λιγότερο πρακτική τοποθεσία, είναι το πόμολο μιας πόρτας που δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά (ή ακόμα και μόνο στο πίσω μέρος της ίδιας της πόρτας), ωστόσο προσθέτει μια υπέροχη εορταστική πινελιά κάθε φορά που μπαίνεις σε αυτό το δωμάτιο.

«Το να κρεμάμε κάλτσες στις πόρτες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί των στεφανιών για τη διακόσμηση τους», λέει η Lucy Searle, αρχισυντάκτρια του Homes & Gardens.

Κρέμασε τις κάλτσες όλης της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Μια από τις καλύτερες τελευταίες πινελιές σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι για φίλους και οικογένεια είναι να στολίσεις τις καρέκλες της τραπεζαρίας με μια κάλτσα για τον καθένα. Μπορούν να λειτουργήσουν ως μια όμορφη και προσεγμένη εναλλακτική κάρτα ονόματος, εξοικονομώντας και χώρο.

«Θα μπορούσατε ακόμη να βάλετε μικρές λιχουδιές στο εσωτερικό για τους καλεσμένους στο δείπνο», προσθέτει η στυλίστρια Pippa Blenkinsop.

Κρέμασε χριστουγεννιάτικες κάλτσες στα παράθυρα.

Οι ιδέες διακόσμησης των παραθύρων χρειάζονται ανανέωση στο σπίτι σου; Μπορείς να αλλάξεις τις παλιές με κάλτσες. «Τα παράθυρα μπορούν να είναι χρήσιμες επιφάνειες για να βάλεις γαντζάκια για τις κάλτσες, που θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με τυλιγμένα δώρα και διακοσμητικά στο περβάζι», λέει ο Simon Temprell.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved