Ήθελαν να κάνουν διακοπές στις Κάννες με ιδιωτικό τζετ – Τους γύρισε πίσω η αστυνομία

POP UP TEAM
/
12 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Δέκα άτομα πέταξαν από το Λονδίνο προς τη Γαλλία με ιδιωτικό τζετ, καθώς ήθελαν να κάνουν διακοπές στις Κάννες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η αστυνομία χάλασε τα σχέδιά τους. 

Στις 4 Απριλίου η γαλλική συνοριοφυλακή ενημερώθηκε από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας πως μια βρετανική εταιρεία ήθελε να γίνει πτήση ιδιωτικού τζετ, από το Λονδίνο. Οι 10 επιβάτες ήταν κροατικής, γαλλικής, γερμανικής, ρουμανικής και ουκρανικής υπηκοότητας. Επρόκειτο για 7 άνδρες 40-50 ετών και τρεις γυναίκες, όλες τους περίπου 25 ετών, σύμφωνα με αξιωματούχο από τη Μασσαλία που μίλησε στο CNN. 

Η αστυνομία ενημέρωσε το αεροδρόμιο πως η είσοδος στη χώρα θα επιτραπεί μόνο στους Γάλλους πολίτες, που ήταν 2 άνδρες και μία γυναίκα. Εξαιτίας της καραντίνας, απαγορεύεται η είσοδος στη Γαλλία με εξαίρεση για κάποιους που ταξιδεύουν για σημαντικό λόγο, π.χ. αν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό ή άτομα που συνοδεύουν τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού. Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό και οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 13.832.

Είχε ενοικιάσει τζετ, ελικόπτερα και βίλα 

Παρόλα αυτά η πτήση πραγματοποιήθηκε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Επιπλέον, λίγο πριν από την άφιξη του ιδιωτικού τζετ, έφτασαν εκεί τρία ελικόπτερα πολυτελούς εταιρείας, από την περιοχή του Βαρ. 

Το ταξίδι το οργάνωσε ένας Κροάτης, που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά. Είχε μισθώσει το αεροσκάφος, τα τρία ελικόπτερα, όπως και μια βίλα στις Κάννες. Μάλιστα είπε στις αρχές ότι έχει πολλά χρήματα και πως ήθελε να πληρώσει ένα πρόστιμο και να πάει στις Κάννες, σύμφωνα με το CNN.

Όμως, απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα στους επτά ξένους. Τελικά, οι 9 από τους επιβάτες επέστρεψαν στο Λονδίνο- ανάμεσά τους και οι 3 Γάλλοι- ενώ ένας Ουκρανός νοίκιασε αεροσκάφος για το Βερολίνο. Επιπλέον, στους πιλότους των τριών ελικοπτέρων επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή ταξίδεψαν χωρίς βάσιμο λόγο, ενώ απαγορεύονται οι μη σημαντικές μετακινήσεις εντός Γαλλίας.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved