Ο 29χρονος φυγάς Jose Simms είχε κάνει συμφωνία με τις Αρχές του Κονέκτικατ να παραδοθεί σε περίπτωση που η ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook με τη φωτογραφία του λάμβανε… 15.000 likes. Και κράτησε τον λόγο του.

Για τον φυγά εκκρεμούσαν συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης για κατηγορίες όπως η διατάραξη ειρήνης και η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα του Τόρινγκτον ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία του Simms για να βοηθήσουν οι πολίτες στον εντοπισμό του. Αυτός που επικοινώνησε μαζί τους τελικώς, όμως, ήταν ο ίδιος ο 29χρονος.

Αρχικά ζήτησε το post να συγκεντρώσει 20.000 likes για να παραδοθεί. Ο αστυνομικός που του μίλησε, όμως, τον έπεισε να συμφωνήσει στα 15.000.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και το post της αστυνομίας έγινε viral, πράγμα που βοήθησε στην τελική σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος τήρησε τη συμφωνία του.

Στις 19 Ιουνίου, περίπου έναν μήνα μετά την ανάρτηση, κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Έινφιλντ, αποκάλυψε πού είναι και ζήτησε να έρθουν να τον συλλάβουν.