Mocking Game – Ένα ταξίδι εκτοπισμού και παραλόγου

©theBreeder
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
17 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το The Breeder παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ατομική έκθεση της ανερχόμενης ζωγράφου Lyn Liu (γεν. 1993, Κίνα) με έδρα τη Νέα Υόρκη, με τίτλο Mocking Game.

Αντλώντας από την προσωπική της εμπειρία του εκτοπισμού, η Lyn Liu δημιουργεί ένα σύμπαν συμβολικών, συχνά παράλογων εικόνων που αντανακλούν καθημερινές καταστάσεις μέσα από έναν κινηματογραφικό φακό. Στα έργα της η πραγματικότητα μοιάζει με μια ακολουθία από παγωμένα καρέ που απεικονίζουν το εσωτερικό ψυχολογικό τοπίο του ατόμου και ταυτόχρονα το κοινωνικό πεδίο δίνοντας έμφαση στις εντάσεις μεταξύ των δύο αλλά και εσωτερικά.

Για την έκθεσή της στο The Breeder, η Lyn Liu εξερευνά τα εννοιολογικά δίπολα του ατομικού και του συλλογικού, του υποκειμένου και του αντικειμένου, της αποξένωσης και της αφομοίωσης μέσα από εννέα ζεύγη ζωγραφικών έργων. Σε κάθε ζεύγος το ένα έργο επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα του υποκειμένου, της οντότητας που είναι ικανή να παράγει εμπειρίες και αντιλήψεις και το άλλο γύρω από το αντικείμενο, την οντότητα που επηρεάζεται από το υποκείμενο.

Η Lyn Liu γεννήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας και ζει στη Νέα Υόρκη. Aσχολείται κυρίως με τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τις ανεξάρτητες εκδόσεις. Έλαβε MFA από τη Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης το 2022 και BFA από τη Σχολή Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης το 2016. Παρακολούθησε επίσης την École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, στο Παρίσι, από το 2017 έως το 2020. Η πρώτη της ατομική έκθεση με την γκαλερί Kasmin της Νέας Υόρκης, Dogville, πραγματοποιήθηκε το 2022.

Info: 13 Ιανουαρίου 2024 – 2 Μαρτίου 2024

Ώρες: Τρίτη – Παρασκευή 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-17:00

Που: The Breeder, Ιάσονος 45 Αθήνα

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved