Σε αυτό το μέρος νοικιάζονται σπίτια για 0,88 ευρώ τον χρόνο!

POP UP TEAM
/
23 Ιουνίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε σε αυτό το χωριό όπου τα σπίτια νοικιάζονται για 0,88 ευρώ το χρόνο, πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα. 

Λίγο πιο έξω από το Μόναχο της Γερμανίας, υπάρχει ένα μικρό χωριό που είναι βγαλμένο από τα παραμύθια… Το χωριό Fuggerei.

Όποιος μένει στο χωριό εκεί, πληρώνει ενοίκιο 0,88 ευρώ τον χρόνο. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Και αν νομίζετε ότι με αυτό το ενοίκιο, τα σπιτάκια είναι μινιατούρες, κάνετε λάθος! Με 0,88 ευρώ οι κάτοικοι το Fuggerei μένουν σε ένα ευρύχωρο πέτρινο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια. Το χωριό αποτελείται από 52 πέτρινα σπιτάκια, μία πλατεία και μία εκκλησία.

Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να ξέρετε, πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε στο μικρό χωριό για να ζήσετε μια ζωή σαν άρχοντας με λιγότερο από ένα ευρώ! Tο Fuggerei περιτριγυρίζεται από 6 πόρτες – εισόδους, οι οποίες κλείνουν στις 10 το βράδυ και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα. Επίσης, για να μείνει κανείς εκεί πρέπει πρώτα να έχει ζήσει 2 χρόνια στο Άουγκσμπουργκ και να μην έχει εισόδημα.

Γιατί είναι όμως τόσο φθηνό το ενοίκιο; Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1520 για να φιλοξενεί τους φτωχούς που δεν είχαν στέγη για να μείνουν. Τότε το ενοίκιο είχε την ίδια αξία όσο 0,88 ευρώ σήμερα, και η τιμή του μέχρι και αυτήν την μέρα δεν έχει αλλάξει.

Το συγκρότημα κτίστηκε από την αρχοντική οικογένεια Fuggerei. Έως και σήμερα οι κάτοικοι για τη γενναιοδωρία της οικογένειας, είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται για αυτήν 3 φορές την ημέρα στην εκκλησία του χωριού.

Δείτε το βίντεο:

 

http://youtu.be/Ax23L0oQIxc

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved