«Έαρ»: Έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Ψηφιδωτού, Κοσμήματος και μοναδικών Αντικειμένων Τέχνης στην Sotiropoulos Art Gallery

Ρένα Ανούση Ηλία – Αγριολούλουδα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ
/
17 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η Sotiropoulos Art Gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 19:00 την ανοιξιάτικη ομαδική εικαστική έκθεση, με τίτλο «Έαρ».

Η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Αννίτα Πατσουράκη, αναφέρει σχετικά:
«Έαρ», η Ομηρική λέξη που υποκαταστάθηκε από τη Βυζαντινή «άνοιξις» για να δηλώσει εκφραστικά το άνοιγμα, τη διάνοιξη της φύσης, την λατινική «primavera» για την «πρώτη άνθιση» και το λατινικό «aperio» – «ανοίγω», για τον Απρίλιο τον κυριότερο μήνα της Άνοιξης. Στην ελληνική μυθολογία, η θεότητα Έαρ είχε φτερά, ήταν στεφανωμένη με στέμμα χλόης και κρατούσε καλάθι με φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια.

Μαρία Κτιστοπούλου – Ανοιξιάτικα άνθη (λάδι σε καμβά)

Η άνοιξη έγινε η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, δοξάστηκε σε όλους τους πολιτισμούς, τις γλώσσες, τους μύθους, από την ευωδιά των λουλουδιών, τον ανυπέρβλητο συνδυασμό σχημάτων και χρωμάτων, για την επιβολή της στην ανθρώπινη φύση με το ασύγκριτο μεγαλείο της δημιουργίας, της δύναμης και της επιρροής της. Οι εικόνες μεταμόρφωσης, τα ερεθίσματα και το πλήθος συναισθημάτων ευφορίας, ευδαιμονισμού, αισιοδοξίας, ελπίδας, και ερωτισμού, σε ακολουθία σκέψεων και στοχασμών ενέπνευσαν ποιητές, συγγραφείς και μουσικούς ανά τον κόσμο, αφήνοντας έντονα συναισθήματα συγκίνησης και ευαισθησίας στο θεατή. Μόνο η τέχνη, μπορεί να αναπαραστήσει την ανοιξιάτικη φύση!

 

Όλγα Γουλανδρή – Άνοιξη (Ψηφιδωτό μικτής τεχνικής)

Η εικαστική θεματική πρόταση «Έαρ» περικλείει καλλιτεχνικές δημιουργίες, ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, κοσμήματος και χρηστικών αντικειμένων τέχνης, σε παραστατική, αφαιρετική και συμβολική υπόσταση. Επιδιώκει και αναζητά την εκδήλωση της ανθρώπινης εσωτερικής ανάγκης, την υποσυνείδητη διάσταση και ψυχοσύνθεση που εκφράζονται εικαστικά, σχηματοποιούνται μορφικά, καθορίζονται χρωματικά, ταυτίζονται και ερμηνεύονται εννοιολογικά μέσα από απεικονίσεις φυτών, λουλουδιών, τοπιογραφικών απόψεων, ζωομορφικών συνθέσεων, αποτελώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό για φιλήδονες μορφές και γλυπτικές αισθησιακές φιγούρες.

Τάσος Δήμος – Ανοιξιάτικο (λάδι σε καμβά)

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ανούση-Ηλία Ρένα, Βορδώνη Εριέττα, Βουτσινάς Μάριος, Βρετού Νινέτα, Γεωργάς Σπύρος, Γουλανδρή Όλγα, Γρηγόρα Άννα, Δήμος Τάσος, Καλακαλλάς Ανδρέας, Κατιμερλή Άννα, Καφίδα Ιωάννα, Κονδύλη Ιριάνα, Κουβάτσου Δέσποινα, Κούρκουλου Μάγδα, Κουτσούρης Γιάννης, Κτιστοπούλου Μαρία, Κώστας Δημήτρης, Μάτσα Αλίνα, Μήτσου Βαγγέλης, Μπιατζίνι Μάρτα, Μπλιάτσου Γεωργία, Μπούζα Φένυ, Παλάσκα Αλεξάνδρα, Παναγιωτίδης Άγγελος, Παναγιωτόπουλος Στέλιος, Πατσόγλου Αριστείδης, Πρέσσας Χάρης, Ρήνας Βαγγέλης, Ρούσσου Μαρία, Ρούσσης Γιώργος, Ρούσσης Μανώλης, Σουβατζόγλου Γιάννης, Σουβατζόγλου Στέφανος, Ταζεδάκη Καίτη.

 

Πληροφορίες:

Sotiropoulos Art Gallery | Φώτης Σωτηρόπουλος
Μαυρομιχάλη 3 & Ακαδημίας, Αθήνα 106 79
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Απριλίου 2024, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 20 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2024
Τηλέφωνο: 2103624820

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved