Έκθεση Andreas Kalli “Unfulfilled Journey”

POP UP TEAM
/
3 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση Unfulfilled Journey του Ανδρέα Καλλή, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Νίκης Παπασπύρου και σε συντονισμό Μαρίας Ραγιά.

“Στην οπτικοακουστική έκθεση/εγκατάσταση παρουσιάζονται δεκατρία κινητικά γλυπτά, τριών διαφορετικών διαστάσεων. Ο Ανδρέας Καλλή χρησιμοποιεί το αρχετυπικό σύμβολο ενός πουλιού που πετά, για να μιλήσει για τις έννοιες του ταξιδιού, της ύπαρξης, του ανεκπλήρωτου, τη θέση του ατόμου μέσα στα ιστορικά συγκείμενα της εποχής του. Έννοιες που αποτελούν πυρηνικές αναζητήσεις του εικαστικού του έργου. Τα φτερά κτυπούν δυνατά και ρυθμικά μεταγράφοντας τη μοναδικότητα της αίσθησης ανόδου, της πορείας προς τον ουρανό, μακριά από τη γη. Μεταγράφουν το ταξίδι, τη διαφυγή, την απελευθέρωση, τη μετακίνηση προς το καινούργιο, την ανθρώπινη επιθυμία για το νέο και ανεξερεύνητο. Η έννοια του ταξιδιού είναι πολύσημη. Ενέχει την αγωνία και τη χαρά για το άγνωστο, την ελευθερία, την αλλαγή αλλά και τη βία της αναγκαστικής μετακίνησης που υπόκεινται χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, τον ξεριζωμό, την απώλεια του τόπου και της ταυτότητάς τους. Η θεατρικότητα του χώρου, με τη χρήση του φωτός και του ήχου δημιουργούν κάθε ατομικότητα μια υποκειμενική εμπειρία και κατανόηση του “ταξιδιού”.

Στην ανθρώπινη ιστορία ανέκαθεν τα πουλιά είχαν πολλαπλούς συμβολισμούς. Εάν κάθε εποχή δίνει τις δικές της ερμηνείες στα σύμβολά της, θα μπορούσε η εγκατάσταση Unfulfilled Journey του Ανδρέα Καλλή να μας κάνει να αναρωτηθούμε πώς “βλέπουμε” και ερμηνεύουμε εμείς τα “πουλιά” σε ένα διαρκές παρόν”.

 

Info: 22 Απριλίου 2024 – 24 Μαΐου 2024

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α

ΠΕΡΙΟΧΗ

Κέντρο Αθήνας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2103734934

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved