Residency στο Κέντρο Τεχνών Μετς – Εξερευνώντας το Ελληνικό Φως: Μια Καλλιτεχνική Συνάντηση

POP UP TEAM
/
17 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το Ελληνικό Φως | Greek Light Essence

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει με υπερηφάνεια το Residency Το Ελληνικό Φως, μια απόλυτα εμβληματική εμπειρία, όπου η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά τη μαγεία των ελληνικών τοπίων και του ελληνικού φωτός.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του χώρου μας με τη Galerie De Ploegh της Ολλανδίας, στο πλαίσιο του Op Residency (https://www.deploegh.nl/op-residency/), όπου επιλέχθηκε και έλαβε μέρος η Παναγιώτα Αντωνοπούλου, συνεργαζόμενη εικαστικός.

Έτσι, έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε την Anne Belleforte, μια διεθνή καλλιτέχνη, η οποία θα παρευρεθεί στο Κέντρο Τεχνών Μετς ανάμεσα σε άλλους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάζονται με το Κέντρο μας.

Το Residency γίνεται με σκοπό να προβάλλει έργα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου φιλοξενίας καλλιτεχνών που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τεχνών Μετς.

Μέλημα του εγχειρήματος είναι η συνομιλία ετερόκλητων εικαστικών εκφραστικών μέσων και τεχνικών των εικαστικών που συμμετέχουν, με σκοπό να αιχμαλωτίσουν το μοναδικό φως που περιλούζει και χαρακτηρίζει την αισθητική της Ελλάδας.

Μέσα από τις μοναδικές προσεγγίσεις των καλλιτεχνών, η έκθεση ανοίγει ένα παράθυρο στην αισθητική της Ελλάδας και προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις πολυδιάστατες ερμηνείες του θέματος, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την καλλιτεχνική δημιουργία επί το έργον.

Το Residency ξεκινά 14 Ιουλίου και ολοκληρώνετε στις 24 Ιουλίου.

Ωστόσο, από τις 16 Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου θα είναι ανοιχτό για το κοινό κατά το ωράριο λειτουργίας του χώρου μας.

(Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17.30 – 21.00 | Τετάρτη & Σάββατο: 11.00 – 15.00)

Σκοπός είναι ο επισκέπτης να παρακολουθήσει το τρόπο φιλοτέχνησης των έργων τέχνης και να έρθει σε επαφή με την παραγωγική διαδικασία της δημιουργίας μιας εικαστικής έκθεσης. Behind the Scene είναι το μότο σε αυτή τη δράση αναδεικνύοντας την αθέατη πλευρά της δημιουργίας.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 25η Ιουλίου στις 19.00 – 22.00 και θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιουλίου, με πρόσθετες δυνατότητες θέασης κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτή η σημαντική καλλιτεχνική εκδήλωση προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τη μαγεία του ελληνικού φωτός και τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και αισθητικών προσεγγίσεων.

Μην χάσετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τους εικαστικούς, με την διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης αλλά και την παραγωγή μιας έκθεσης!

Για όσους ενδιαφέρονται για την επιμέλεια και το στήσιμο της έκθεσης, αξίζει να αναφερθεί ότι την Τετάρτη 24 Ιουλίου, το κοινό μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει το στήσιμο της έκθεσης μεταξύ 11.00 – 15.00.

Στην δράση συμμετέχουν οι:

ΟN RESIDENCY: Anne Belleforte (Dianna)

Μέρος EXCHANGE- ανταλλαγή καλλιτεχνών: Παναγιώτα Αντωνοπούλου

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ:

Bαγγέλης Βαγγελάτος, Βιβή Βελαέτη, Νικόλαος Καναβός, Νίκος Λαγός, Ιορδάνης Ναυρούζογλου, Φανή Πανταζίδου, Πέτρος Στραβοράβδης, Δανάη Τσολάκη, Εμμέλεια Φιλιπποπούλου Μαρία Χαραλάμπους, Γεωργία Χονδρού, Φαίη Ψυχοπαιδοπούλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Nιόβη Κρητικού

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved