Blaze, μία ταινία για την απότομη απώλεια της παιδικότητας

POP UP TEAM
/
11 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Στο Blaze ένα κορίτσι βλέπει κατά λάθος το βιασμό μίας γυναίκας από έναν άνδρα και έτσι αλλάζει μια για πάντα η ζωή της.

Στο film της Del Kathryn Barton, με βασική πρωταγωνίστρια τη Julia Savage, κυριαρχεί η φαντασία. Αυτό είναι καλή ιδέα ως εργαλείο αντιμετώπισης της άσχημης πραγματικότητας από ένα ανήλικο άτομο. Ωστόσο, η πολύ χρήση της μουσικής, των εφέ και των, πολλές φορές, βαρύγδουπων σκηνικών και κοστουμιών, για τη δημιουργία ονειρικών καταστάσεων, δεν αφήνει χώρο και χρόνο στο παιδί της ιστορίας να αναπτύξει τα συναισθήματά του μπροστά στην camera και να λειτουργήσει ως ηθοποιός, πράγμα που έδειξε ότι μπορεί να κάνει.

Σε άλλα κομμάτια του έργου, καλά λόγια μπορούν να ειπωθούν για τον ήχο, τις κινηματογραφικές λήψεις, τα σκούρα χρώματα και το mixage, που ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα του εγκλήματος το οποίο πλαισιώνουν, ενώ καλή ήταν και η ερμηνεία του Simon Baker, ως διακριτικός πατέρας της Savage.

Η ταινία προβλήθηκε στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στις 05/11/22, από το 63ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πριν από την παρουσίασή της, εμφανίστηκαν μηνύματα, σε οθόνη του ανωτέρω cinema, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τη μπύρα Fisher, τη Mastercard, της σειρά Έτερος Εγώ, του παραπάνω festival, των υποστηρικτών και χορηγών του.

Κώστας Καγκελίδης

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved