Παραλίγο να χάσει το ταξίδι του με τον Τιτανικό ο Leonardo DiCaprio, σύμφωνα με τον James Cameron

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
24 Νοεμβρίου, 2022

Ο James Cameron μοιράζεται μερικές εκπληκτικές λεπτομέρειες από τη δημιουργία της μεγάλης του επιτυχίας Τιτανικός, που γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του τον επόμενο μήνα.

Σε μια νέα συνέντευξη με το περιοδικό GQ, ο εμβληματικός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι πάρα λίγο να μην δώσει στον Leonardo DiCaprio και την Kate Winslet τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των οποίων η καριέρα στο Χόλιγουντ εδραιώθηκε από την ταινία-ορόσημο.

Ενώ έπρεπε να διαλέξει τους ηθοποιούς που θα έπαιζαν τους ρόλους των δύο εραστών στο καταδικασμένο υπερωκεάνιο, ο James Cameron εξήγησε ότι αρχικά σκεφτόταν κάποια σαν τη Gwyneth Paltrow για το ρόλο της Rose. Όσο για την Kate Winslet η οποία είχε προταθεί ως επιλογή, φοβόταν ότι ήταν υπερβολικά κλισέ ως φιγούρα.

«Στην πραγματικότητα δεν είδα την Kate στην αρχή», είπε στην συνέντευξη. «Είχε κάνει και μερικά άλλα ιστορικά δράματα, και αποκτούσε τη φήμη της «Corset Kate» κάνοντας ιστορικές ταινίες». Είναι αλήθεια ότι οι τρεις τίτλοι της ηθοποιού πριν από τον «Τιτανικό» ήταν επίσης δράματα με κοστούμια εποχής. Sense and Sensibility το 1995, ακολουθούμενα από τα Jude και Hamlet ένα χρόνο αργότερα.

Ο James Cameron συνέχισε λέγοντας ότι φοβόταν ότι η Kate Winslet στον ρόλο «θα έμοιαζε με το πιο τεμπέλικο casting στον κόσμο», αλλά ότι παρ’ όλα αυτά συμφώνησε να τη συναντήσει στο τέλος. Φυσικά, κατέληξε στο ότι ήταν «φανταστική» και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Με τον Leonardo DiCaprio, εν τω μεταξύ, υπήρξαν κάποιοι αρχικοί προβληματισμοί. Μετά από μια αρχική «τραγελαφική» συνάντηση με τον ηθοποιό, κατά την οποία όλες οι γυναίκες στο γραφείο παραγωγής κατέληξαν με κάποιο τρόπο στην αίθουσα συνεδριάσεων μαζί με τον James Cameron, ο Leonardo DiCaprio κλήθηκε πίσω για μια audition με τη Kate Winslet, η οποία είχε ήδη πάρει το ρόλο εκείνη τη στιγμή.

Αλλά, όταν ο DiCaprio πήγε στην audition, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι έπρεπε να διαβάσει τις ατάκες του και να κινηματογραφηθεί δίπλα στην Winslet για να φανεί η χημεία τους μπροστά στην κάμερα.

«Μπήκε μέσα και σκέφτηκε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να συναντήσει την Kate», περιέγραψε ο James Cameron. Θυμήθηκε να είπε στο ζευγάρι: «Θα τρέξουμε μερικές γραμμές και θα το τραβήξω βίντεο». Αλλά, τότε ο Leonardo DiCaprio που μέχρι τότε είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το What’s Eating Gilbert Grape του 1993 ενημέρωσε τον James Cameron, «Εννοείς ότι πρέπει να διαβάσω;… Δεν διαβάζω», που σημαίνει ότι δεν θεωρούσε πλέον ότι χρειάζεται να περάσει από audition για κινηματογραφικούς ρόλους.

Χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, ο James Cameron άπλωσε το χέρι του στο DiCaprio και του είπε: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης του εξήγησε το τεράστιο έργο που είχαν μπροστά τους, πώς η ταινία θα έπαιρνε δύο χρόνια από τη ζωή του και πώς «δεν επρόκειτο να τα καταστρέψει όλα παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο casting. Άρα θα πεις τις ατάκες σου ή δεν θα πάρεις τον ρόλο», είπε ο Cameron στον νεαρό ηθοποιό. Ο Leonardo DiCaprio, αν και απρόθυμα, συμφώνησε.

Ο Τιτανικός βγήκε στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου 1997 και τελικά κέρδισε 11 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης σκηνοθεσίας για τον James Cameron.

http://www.youtube.com/watch?v=nIEbpGdctyg

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved