Ben Affleck: Το Netflix έχει μετατραπεί σε «γραμμή παραγωγής ταινιών»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο Ben Affleck μιλάει για το πώς γυρίζονται οι ταινίες στη σημερινή εποχή του Netflix, όπως και σε άλλες streaming πλατφόρμες, οι οποίες προσφέρουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο.

Ο ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, ο οποίος ξεκινά ένα νέο δικό του κινηματογραφικό στούντιο με τον φίλο και συνάδελφο Matt Damon μαζί με την RedBird Capital Partners, μοιράστηκε την άποψή του για την προσέγγιση του Netflix στη δημιουργία ταινιών, την οποία παρομοίασε ως μια «εργοστασιακή γραμμή παραγωγής».

Η δημιουργία ταινιών «είναι ένα πράγμα που απαιτεί προσοχή, αφοσίωση και δουλειά και δεν ταιριάζει ως διαδικασία γραμμής συναρμολόγησης», δήλωσε ο Affleck αναφερόμενος στο Netflix, ενώ συμμετείχε στο συνέδριο DealBook των New York Times 2022 την περασμένη εβδομάδα. «Ο επικεφαλής των πρωτότυπων ταινιών του Netflix, Scott Stuber είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος, έξυπνος τύπος που μου αρέσει πολύ… αλλά είναι μια ακατόρθωτη δουλειά», πρόσθεσε.

Ο πρωταγωνιστής του Argo είπε επίσης ότι αν ρωτήσετε τον πρόεδρο του Netflix, Reed Hastings, σχετικά με τη φιλόδοξη προσέγγισή του να γυρίσουν 50 καλές ταινίες μέσα σε ένα χρόνο, θα έλεγε «Στοχεύσαμε στην ποσότητα για να δημιουργήσουμε τις βάσεις». Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει σοφία σε αυτή την δήλωση και είμαι σίγουρος ότι είχαν μια εξαιρετική στρατηγική, αλλά θα έλεγα: «Πώς μπορείς να κάνεις 50 υπέροχες ταινίες το χρόνο; Πώς είναι δυνατόν; Δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη αφοσίωση. Δεν υπάρχουν αρκετά άτομα– απλά δεν μπορείτε να το κάνετε».

Ο Ben Affleck αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό για τις ταινίες δράσης από ό,τι για τα μικρά δράματα. «Το καταλαβαίνω. Ορισμένα είδη είναι πιο δημοφιλή και δεν μπορείτε να το αγνοήσετε αυτό. Αλλά, ας κάνουμε μια καλή ταινία, ας εκπλήξουμε το κοινό, ας το κάνουμε να νοιαστεί για αυτό».

Στο Artists Equity, το οποίο χαρακτηρίζεται ως στούντιο υπό τον έλεγχο των δημιουργών, ο Affleck και η εταιρεία ελπίζουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις μεταξύ στούντιο, καλλιτεχνών και συνεργείων που εργάζονται στον κλάδο.

Το Artists Equity έχει ήδη ένα πρώτο project σε παραγωγή – ένα δράμα που δεν έχει ακόμη τίτλο για τις απαρχές της απίστευτα δημοφιλής μάρκας αθλητικών παπουτσιών Air Jordan της Nike. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Affleck, η ταινία έχει πρωταγωνιστή τον Matt Damon ως το στέλεχος που έκλεισε την συμφωνία με τον σούπερ σταρ των Chicago Bulls, Michael Jordan.

http://www.youtube.com/watch?v=G_LQRch4Tuo&t=2s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved