Το Barbados ενδέχεται να ζητήσει αποζημιώσεις από την οικογένεια του Benedict Cumberbatch λόγω δουλείας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
3 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

«Όποιοι απόγονοι από λευκούς ιδιοκτήτες φυτειών έχουν επωφεληθεί από το δουλεμπόριο, θα πρέπει να κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Cumberbatch».

Το νησί της Καραϊβικής Barbados έχει αρχίσει να ζητάει αποζημιώσεις από τους απογόνους των σκλαβέμπορων, όπως αναφέρει η Daily Mail και αυτό μπορεί σύντομα να περιλαμβάνει την οικογένεια του υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού Benedict Cumberbatch.

Ο έβδομος προπάππος του Benedict Cumberbatch αγόρασε τη φυτεία Cleland του νησιού το 1728, η οποία έμεινε στην οικογένεια μέχρι το 1834, όταν καταργήθηκε η δουλεία στο Barbados. Αυτή η φυτεία φέρεται να χρησιμοποιούσε 250 σκλάβους και έγινε η βάση της περιουσίας της οικογένειας Cumberbatch, γεγονός που ο ηθοποιός δεν το αρνήθηκε.

Σε μια συνέντευξη του 2007, σύμφωνα με τους New York Times, ο Benedict Cumberbatch αποκάλυψε ότι η μητέρα του τον παρότρυνε να συνεχίσει την καριέρα του με ένα ψευδώνυμο ειδικά για να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων. Είπε επίσης ότι πήρε το ρόλο του στο 12 Years a Slave επειδή λυπόταν που οι πρόγονοί του είχαν εμπλακεί στο δουλεμπόριο.

Η κίνηση αυτή της πρώην βρετανικής αποικίας για επανορθώσεις ακολουθεί τη αποχώρηση της χώρας το 2021 από τη βρετανική μοναρχία και την επακόλουθη μετάβαση σε μια δημοκρατία. Το Barbados ξεκίνησε να πιέζει για αποζημιώσεις από τον συντηρητικό βουλευτή Richard Drax, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει τη μεγαλύτερη φυτεία του νησιού, το Drax Hall. Είναι η μόνη φυτεία που παραμένει στην κατοχή της αρχικής οικογένειας δουλεμπόρων και η κυβέρνηση ζητά να παραδοθεί η γη στο κράτος. Εάν αρνηθεί, η χώρα θα ζητήσει αποζημίωση μέσω διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου.

Δεν έχει γίνει επίσημη ερώτηση προς την οικογένεια Benedict Cumberbatch δημόσια, αλλά η κυβέρνηση του Barbados ενδέχεται να επιδιώξει αποζημιώσεις στο μέλλον. «Όποιοι απόγονοι ιδιοκτητών λευκών φυτειών έχουν επωφεληθεί από το δουλεμπόριο θα πρέπει να κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κινήματος της Καραϊβικής για την Ειρήνη και την Ένταξη, David Denny, «συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Benedict Cumberbatch».

Πέρυσι, ο Cumberbatch εμφανίστηκε στο Doctor Strange and the Multiverse of Madness και πρόκειται να εμφανιστεί στο επερχόμενο The Wonderful Story of Henry Sugar του Wes Anderson.

http://www.youtube.com/watch?v=NDYCPUXFemI

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved