Ο DiCaprio παραλίγο να χάσει την θέση του στον Τιτανικό, σύμφωνα με τον James Cameron

Copyright @Instagram titanicmovie
POP UP TEAM
/
12 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι αποκαλύψεις για τον Leonardo DiCaprio – Ο ρόλος του Jack και η αρχική άρνηση του ηθοποιού

Ο Leonardo DiCaprio δεν ήταν σίγουρος ότι ήθελε τον ρόλο του Jack στον Τιτανικό. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό People, ο σκηνοθέτης James Cameron είπε ότι έπρεπε να πείσει τον Leonardo DiCaprio για να αναλάβει το ρόλο.

«Δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Έπρεπε πραγματικά να τον πιάσω από το χέρι για να παίξει στην ταινία. Δεν ήθελε να το κάνει. Σκεφτόταν ότι ήταν βαρετή», είπε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε πως τελικά δέχτηκε τον ρόλο μόνο όταν τον έπεισε ότι ήταν στην πραγματικότητα μία δύσκολη πρόκληση.

Σε πρόσφατη δήλωσή του στο Deadline ο Cameron είπε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την ταινία χωρίς τους δύο πρωταγωνιστές της: τον Leonardo Di Caprio και την Kate Winslet».

Ο Leonardo DiCaprio παραλίγο να χάσει τον ρόλο του στον «Τιτανικό»

Ο ρόλος του Jack Dawson στην ταινία «Τιτανικός» ήταν εκείνος που καθιέρωσε τον Leonardo Di Caprio στον χώρο της έβδομης τέχνης. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας  αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός παραλίγο να τον χάσει μέσα από τα χέρια του στην οντισιόν. Όπως δήλωσε στο GQ, η Kate Winslet είχε επιλεχθεί εξ αρχής για τον ρόλο της Rose DeWitt Bukater. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως για τον Leonardo Di Caprio.

«Ο Leo γοήτευσε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Οπότε, του είπα “ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Kate”», εξήγησε ο σκηνοθέτης. Τότε ο ηθοποιός θεώρησε ότι θα υπάρξει ακόμη μία συνάντηση με την Kate Winslet. Ο σκηνοθέτης από την άλλη, ήθελε να γυρίσουν οι δύο πρωταγωνιστές μαζί τις πρώτες δύο σκηνές των ρόλων τους. «Εκείνη την ώρα, μου λέει “εννοείς να διαβάσω;” και του απαντάω “ναι”. Τότε μου σφίγγει το χέρι και μου λέει “ω, δεν διαβάζω, ευχαριστώ που πέρασα”», υποστηρίζει ο James Cameron.

«Μετά επέμεινα και μου λέει “περίμενε, μου λες πως αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω τον ρόλο;” και του απαντάω “Ω ναι. Αυτή είναι μια σπουδαία ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε, δεν θα τα καταφέρω αν πάρω μια λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή διαβάζεις ή δεν θα πάρεις μέρος”», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.
Σύμφωνα με τον Cameron, ο Leonardo DiCaprio εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, αλλά τελικά συμφώνησε να κάνει ανάγνωση του σεναρίου με τη Kate Winslet.

«Κάθε στιγμή της ύπαρξής του εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη αρνητικότητα. Μέχρι που νευρίασα και του είπα “οκ, τώρα θέλω δράση” και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Jack. Οπότε είπα “οκ, αυτός είναι ο τύπος”», καταλήγει ο James Cameron.

Ο Τιτανικός έχει γενέθλια και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Η ταινία «Τιτανικός» θα επιστρέψει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία της. Η ταινία του 1997 του James Cameron θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σε βελτιωμένη (remastered) έκδοση από τις 10 Φεβρουαρίου.

Η Kate Winslet 47 ετών και ο Leonardo DiCaprio 48 ετών παρέμειναν καλοί φίλοι από τότε που πρωταγωνίστησαν στην ταινία, όταν ήταν μόλις 21 και 22 ετών αντίστοιχα.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved