Δύσκολες ώρες περνάει ο Alec Baldwin. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
20 Ιανουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Alec Baldwin κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν Rust στο Νέο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη.

Ο Baldwin και η υπεύθυνη για τον οπλισμό στο σετ, Hannah Gutierrez-Reed, θα αντιμετωπίσουν ο καθένας δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Νέου Μεξικού, Mary Carmack-Altwies.

«Ο κ. Baldwin δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια ζωντανή σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάστηκε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε ζωντανές σφαίρες. Θα το πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε», δήλωσε ο δικηγόρους του ηθοποιού, Luk Nikas.

Ένας δικηγόρος της Gutierrez-Reed υποσχέθηκε επίσης να αποδείξει ότι η πελάτης του δεν είναι ένοχη. «Η Hannah είναι πολύ λυπημένη για αυτό το τραγικό ατύχημα. Αλλά δεν διέπραξε ακούσια ανθρωποκτονία», είπε ο Jason Bowles σε δήλωσή του. «Αυτές οι κατηγορίες είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας λάθος κατανόησης των γεγονότων. Σκοπεύουμε να φέρουμε στο φως την πλήρη αλήθεια και πιστεύουμε ότι η Hannah θα απαλλαγεί».

Η ακούσια ανθρωποκτονία είναι κακούργημα τετάρτου βαθμού και συνήθως τιμωρείται με φυλάκιση έως και 18 μήνες και πρόστιμο 5.000 δολαρίων, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Ωστόσο, αν εμπλέκεται πυροβόλο όπλο στις κατηγορίες, θα μπορούσε να αυξηθεί η ποινή στα πέντε έτη.

Η Halyna Hutchins πυροβολήθηκε θανάσιμα πριν από σχεδόν 15 μήνες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust στο Bonanza Creek Ranch στο Νέο Μεξικό, στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ο Alec Baldwin έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή μέσα σε μια εκκλησία όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την Hutchins και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Joel Souza.

Σε μια συνέντευξη στον Γιώργο Στεφανόπουλο του ABC News τον Δεκέμβριο του 2021, ο Baldwin έδωσε τον πρώτο του δημόσιο απολογισμό για τον θανατηφόρο πυροβολισμό και ισχυρίστηκε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Επέμεινε ότι δεν φταίει και είπε ότι δεν αισθάνεται ένοχος για το περιστατικό. «Αισθάνομαι ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός», είπε. «Αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved