Ελαφραίνουν οι κατηγορίες για τον Alec Baldwin, μετά το θανάσιμο περιστατικό στα γυρίσματα του Rust

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
22 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η υπεύθυνη οπλισμού, Hannah Gutierrez-Reed αντιμετωπίζει επίσης λιγότερες κατηγορίες.

Ο εισαγγελέας της Σάντα Φε υποβάθμισε τις ποινικές κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του Alec Baldwin για τη συμμετοχή του στον θάνατο της κινηματογραφίστριας του Rust, Halyna Hutchins, σημειώνει το Hollywood Reporter. Η υπεύθυνη οπλισμού Hannah Gutierrez-Reed έχει επίσης να αντιμετωπίσει λιγότερες κατηγορίες.

Τόσο ο Baldwin όσο και η Gutierrez-Reed εξακολουθούν να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά η επιπλέον κατηγορία για την εμπλοκή πυροβόλων όπλων που προστέθηκε στις υποθέσεις τους σε δεύτερη φάση έχει πλέον αποσυρθεί, αποκλείοντας μια πιθανή ποινή φυλάκισης πέντε ετών και για τα δύο πρόσωπα. Η εναπομείναντα κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σημαίνει ότι τόσο ο ηθοποιός-παραγωγός όσο και η οπλουργός θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες.

Οι υποβαθμισμένες κατηγορίες έρχονται αφού οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι η κατηγορία για πυροβόλα όπλα βασίστηκε σε νόμο του Νέου Μεξικού που ψηφίστηκε μετά τον θάνατο της Halyna Hutchins τον Οκτώβριο του 2021. «Για να αποφευχθούν περαιτέρω αντιδικίες από τον κ. Alec Baldwin και τους δικηγόρους του, ο εισαγγελέας αφαίρεσε την επιπλέον κατηγορία για πυροβόλα όπλα στις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία κατά τον θάνατο της Halyna Hutchins στο πλατό της ταινίας Rust», δήλωσε η Heather Brewer, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Νέου Μεξικού, σε μια πρόσφατη δήλωση.

Ο Alec Baldwin έκανε εξάσκηση στο πώς να χρησιμοποιεί ένα παλιομοδίτικο περίστροφο στα γυρίσματα του Rust στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τόσο την Halyna Hutchins όσο και τον σκηνοθέτη Joel Souza. Ο Joel Souza επέζησε, ενώ η Halyna Hutchins πέθανε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Η οπλουργός Gutierrez-Reed γέμισε το όπλο με άσφαιρα και ο βοηθός σκηνοθέτη Dave Halls το έδωσε στον Baldwin. Και οι δύο υποστήριξαν ότι δεν ήξεραν ότι στο όπλο τελικά υπήρχαν κανονικές σφαίρες και όχι άσφαιρα, ενώ ο Baldwin ισχυρίστηκε ότι δεν τράβηξε ποτέ την σκανδάλη.

Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες, ο Baldwin θα συνεχίσει τα γυρίσματα του Rust όταν το western ξεκινήσει ξανά την παραγωγή αυτή την άνοιξη. Η ταινία τοποθέτησε νέους υπαλλήλους ασφαλείας και θα αρχίσει να εργάζεται σύμφωνα με αυστηρότερους κανόνες. Ο χήρος της Halyna Hutchins, Matthew, έχει επίσης ορισθεί ως εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved