Εντοπίστηκε ρωμαϊκός δονητής 2.000 ετών στην Αγγλία

POP UP TEAM
/
22 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αγγλία: Εντοπίστηκε ρωμαϊκός δονητής 2000 ετών – Είχε ανακαλυφθεί το 1992 αλλά δεν είχε διαπιστωθεί τι είναι.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει τον μοναδικό γνωστό ρωμαϊκό δονητή σε φυσικό μέγεθος, που ανακαλύφθηκε σε ένα χαντάκι στις πιο απομακρυσμένες βόρειες παρυφές της αυτοκρατορίας.

Αν δεν χρησιμοποιήθηκε ως σεξουαλικό εργαλείο, τότε το ηλικίας 2.000 ετών αντικείμενο μπορεί να ήταν ένα όρθιο γουδοχέρι σε σχήμα πέους ή θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι από κάποιο άγαλμα που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη.

«Πρέπει να ομολογήσω», δήλωσε ο ανώτερος λέκτορας αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, Ρομπ Κόλινς, «ένα μέρος μου πιστεύει ότι είναι κάπως αυτονόητο ότι πρόκειται για πέος. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στον κατάλογο. Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή δεν πίστευε ότι οι Ρωμαίοι θα έκαναν τέτοια… ανόητα πράγματα».

Αν όντως το πίστευαν αυτό, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος, δεδομένου ότι οι δισδιάστατες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του πέους ήταν πανταχού παρούσες στον ρωμαϊκό κόσμο, είτε σε ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, διακοσμητικά αγγείων ή μενταγιόν που φοριούνταν στο λαιμό. Ο φαλλός της Vindolanda έχει μήκος 16 εκατοστά, αλλά, όπως λένε οι ερευνητές, ήταν πιθανώς μεγαλύτερος, επειδή το αρχαιολογικό ξύλο είναι επιρρεπές στη συρρίκνωση και τη στρέβλωση.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved