Άσχημα νέα για τον Bruce Willis. Πάσχει από άνοια μετά τη διάγνωση αφασίας

Copyright @Instagram brucewillisbw
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
17 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αφού η οικογένεια του Bruce Willis ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2022 ότι ο 67χρονος ηθοποιός είχε διαγνωστεί με αφασία και ότι θα αποσυρόταν από την υποκριτική, η κατάστασή του έχει πλέον εξελιχθεί σε μετωποκροταφική άνοια.

Η οικογένειά του δημοσίευσε μια δήλωση την Πέμπτη σχετικά με την τελευταία διάγνωση του Willis. «Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του Bruce την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι δυσκολίες στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας. Αν και αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση», έγραψε η οικογένειά του σε μια δήλωση στον ιστότοπο του Association for Frontoteporal Degeneration.

 

 

Η μετωποκροταφική άνοια, η οποία συχνά εντοπίζετε σε μικρότερη ηλικία από άλλες μορφές άνοιας, μπορεί να χαρακτηριστεί από αλλαγές προσωπικότητας, δυσκολία ομιλίας και κινητική αναπηρία. Είναι η αιτία του 10% έως 20% όλων των διαγνώσεων άνοιας, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Η καριέρα του Willis ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με ρόλους σε ταινίες όπως The Verdict, Blind Date και Sunset. Το 1985, η καριέρα του απογειώθηκε με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο πλευρό της Cybill Shepherd στη σειρά Moonlighting και την αξέχαστη ερμηνεία του ως John McClane στο Die Hard του 1988. Εκτός από τα τέσσερα σίκουελ του Die Hard, έχει εμφανιστεί στα Pulp Fiction, 12 Monkeys, The Fifth Element, The Sixth Sense, Armageddon και άλλα. Ο τελευταίος σημαντικός ρόλος του στον κινηματογράφο ήταν στο Motherless Brooklyn του 2019 και στην ταινία του M. Night Shyamalan, Glass.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved