Το φανταστικό trailer του «all star cast» «Oppenheimer»

©Youtube/Universal Pictures
POP UP TEAM
/
8 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το τρίλεπτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν Οπενχάιμερ έχει πάρει φωτιά καθώς συναρπάζει τον κόσμο.

Η ταινία εστιάζει στο δημιουργό της ατομικής βόμβας στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην κατασκευή της, και στο παρασκήνιο που υπήρξε για τη δημιουργία του τρομερού αυτού όπλου.

Τον φυσικό Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ υποδύεται ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι. Στην «all star» διανομή περιλαβάνονται οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Φλόρενς Πιου, Ράμι Μάλεκ, Ματ Ντέιμον, Κένεθ Μπράνα, Έμιλι Μπλαντ.

Ο Οπενχάιμερ έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως διευθυντής του Σχεδίου Μανχάταν, την προσπάθεια της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου, στο μυστικό εργαστήριο στο Λος Άλαμος στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Ως «πατέρας της ατομικής βόμβας», που είχε ισχύ 18.000 τόνων ΤΝΤ, υποστήριξε τη χρήση της, που κατέστρεψε τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, στην τελική φάση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια συνέντευξη για την απόφαση να ρίξει τη βόμβα, ο Οπενχάιμερ κατά τη στιγμή της έκρηξης σκέφτηκε ένα στίχο από την ινδουιστική γραφή Μπαγκαβάτ-Γκιτά, «Τώρα έγινα θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων».

Ο Οπενχάιμερ ήταν μεταξύ εκείνων που παακολούθησαν τη δοκιμή στο Νέο Μεξικό. Παρατήρησε αργότερα ότι η έκρηξη έφερε στο μυαλό του λόγια από την ινδουιστική γραφή Μπαγκαβάτ-Γκιτά, «Τώρα έγινα θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων».

http://www.youtube.com/watch?v=uYPbbksJxIg

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved