Ο Sean Penn είναι ενάντια στην χρήση της ΑΙ, αποκαλώντας την «ανθρώπινη χυδαιότητα»

Wikimedia Commons / Harald Krichel
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
22 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ηθοποιός κατήγγειλε επίσης τη Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ότι συμπεριφέρεται σαν «τραπεζική συντεχνία».

Ο Sean Penn έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τους σεναριογράφους, οι οποίοι βρίσκονται επί του παρόντος σε μια μάχη με τα στούντιο του Χόλιγουντ με συνεχείς απεργίες. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την τελευταία του ταινία, Black Flies, ο Sean Penn εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους σεναριογράφους και μίλησε ενάντια στις πρακτικές εκμετάλλευσης που υιοθετούν τα στούντιο, ιδιαίτερα στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης , την οποία περιέγραψε ως «ανθρώπινη χυδαιότητα».

«Η πλήρης υποστήριξή μου είναι προς την συντεχνία των συγγραφέων και σεναριογράφων (Writers Guild)», είπε ο Penn την Παρασκευή, σύμφωνα με το Variety. «Υπάρχουν πολλές νέες έννοιες που συζητούνται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Και θεωρώ ότι είναι μια ανθρώπινη χυδαιότητα το γεγονός ότι τα στούντιο την προωθούν τόσο πολύ».

Συνεχίζοντας, ο Sean Penn ξεκαθάρισε τη δυναμική της απεργίας. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις απεργιακές συνομιλίες είναι να αλλάξουμε το όνομα της Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και να τους αποκαλέσουμε έτσι ακριβώς όπως συμπεριφέρονται, σαν μια τραπεζική συντεχνία. Είναι πολύ δύσκολο για τόσους πολλούς συγγραφείς και ανθρώπους στον κινηματογράφου και στην τηλεόραση οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν».

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές βιομηχανίες, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες. Ειδικά για τους σεναριογράφους και συγγραφείς, η απειλή ενός υπολογιστή που διαγράφει ή υπονομεύει τις δουλειές τους είναι τρομακτική και ολοένα και πιο πιθανή. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Adam Ruins Everything, Adam Conover, μοιράστηκε ακόμη και μια ανάλυση των προτάσεων της συντεχνίας των συγγραφέων και σεναριογράφων για τα νέα συμβόλαια, η οποία περιελάμβανε ένα μέρος αφιερωμένη στο θέμα της ΑΙ.

Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς και σεναριογράφοι ζητούν: περιορισμό της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, κανόνες σύμφωνα με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή ή την επανεγγραφή λογοτεχνικού υλικού, ούτε να ενεργεί ως αρχικό υλικό (source material) και μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το υλικό που δημιουργείται από τους συγγραφείς και σεναριογράφους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση AI. Σε απάντηση, η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης απέρριψε όλες τις προτάσεις και αντιθέτως πρότεινε «ετήσιες συναντήσεις για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην τεχνολογία».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved