Ο Μπαράκ Ομπάμα σχολιάζει το σενάριο της ταινίας «Leave the World Behind»

©Instagram/ barackobama
POP UP TEAM
/
29 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έστειλε «πολλές σημειώσεις σεναρίου» στον Σαμ Έσμπαϊλ, σκηνοθέτη της επερχόμενης ταινίας καταστροφής «Leave the World Behind».

Το θρίλερ είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ρούμαν Αλάμ του 2020, το οποίο ο Ομπάμα είχε συμπεριλάβει στη λίστα των προτεινόμενων για ανάγνωση βιβλίων το καλοκαίρι του 2021.

Με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι και Ίθαν Χοκ η ταινία είναι η πρώτη μυθοπλασίας από την εταιρεία παραγωγής Higher Ground Productions των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Σε νέα συνέντευξη στο Vanity Fair, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη διαδικασία μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη.

«Στα αρχικά προσχέδια του σεναρίου, σίγουρα προώθησα τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι ήταν στην ταινία και ο πρόεδρος Ομπάμα, έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα στην πραγματικότητα» εξήγησε ο Σαμ Έσμαϊλ.

«Γράφω αυτό που πιστεύω ότι είναι μυθοπλασία, ως επί το πλείστον, προσπαθώ να το κρατήσω όσο το δυνατόν πιο πιστό στη ζωή, αλλά υπερβάλλω και δραματοποιώ. Και το να ακούω έναν πρώην πρόεδρο να λέει “είσαι ανακριβής σε μερικές λεπτομέρειες”. Νόμιζα ότι ήμουν ανακριβής πολύ ! Το γεγονός ότι το είπε αυτό με τρόμαξε» τόνισε.

«Είχε πολλές σημειώσεις για τους χαρακτήρες» ανέφερε ο σκηνοθέτης. «Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν έδινε απλώς σημειώσεις για πράγματα που προέρχονταν από το παρελθόν του. Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πραγματικά καλή ταινία» υπογράμμισε.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved