Το cast του «Harry Potter» θρηνεί για την απώλεια του «Dumbledore», Michael Gambon

©Instagram/ eyesneverliechico
POP UP TEAM
/
29 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ηθοποιός του « Χάρι Πότερ » Ντάνιελ Ράντκλιφ τίμησε τον εκλιπόντα συμπρωταγωνιστή του Μάικλ Γκαμπόν σε μια συναισθηματική δήλωση στην οποία αποκάλεσε τον Γκαμπόν «έναν από τους πιο λαμπρούς ηθοποιούς που είχα ποτέ το προνόμιο να συνεργαστώ». Ο Γκαμπόν πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών.

«Με την απώλεια του Michael Gambon ο κόσμος έγινε πολύ λιγότερο ευχάριστος», έγραψε ο Radcliffe σε μια δήλωση στο Variety.

«Ο Μάικλ Γκαμπόν ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς, ηθοποιούς με τους οποίους είχα το προνόμιο να συνεργαστώ, αλλά παρά το τεράστιο ταλέντο του, αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο σε αυτόν, είναι το πόσο διασκέδαζε κάνοντας τη δουλειά του. Αγαπούσε τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν φαινόταν να τον καθορίζει. Ήταν απίστευτος στο να λέει ιστορίες και ανέκδοτα και είχε την τάση στις συνεντεύξεις να μπερδεύει μεταξύ σοβαρού και αστείου τους δημοσιογράφους

«Η έκτη ταινία ήταν εκείνη που πέρασα τον περισσότερο χρόνο δουλεύοντας με τον Μάικλ και έκανε τις ώρες που περνούσαμε μαζί μπροστά σε μια πράσινη οθόνη τις πιο αξέχαστες και χαρούμενες.

«Λυπάμαι πολύ που πέθανε, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων για το γεγονός ότι είμαι ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί του».

Άλλοι ηθοποιοί του «Χάρι Πότερ» μοιράστηκαν επίσης αφιερώματα στον Γκαμπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρούπερτ Γκριντ, ο οποίος υποδύθηκε τον Ρον Ουέσλι, έγραψε στο Instagram: «Πολύ λυπηρό που ακούω για τον Μάικλ. Έφερε τόση ζεστασιά κάθε μέρα στο πλατό. Με γοήτευσε ως παιδί και έγινε το προσωπικό μου πρότυπο για να βρίσκω τη διασκέδαση και τις εκκεντρότητες στη ζωή. Στέλνω όλη μου την αγάπη στην οικογένειά του».

Η συγγραφέας του «Harry Potter», JK Rowling, χαρακτήρισε τον Gambon «έναν θαυμάσιο άνθρωπο πέραν του ότι ήταν ένας εξαιρετικός ηθοποιός», γράφοντας στο X/Twitter: «Μου άρεσε πολύ να συνεργάζομαι μαζί του, όχι μόνο στο Potter αλλά και στο The Casual Vacancy. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Michael και σε όλους όσους τον αγάπησαν».

Ο Τζέισον Άιζακς, ο οποίος έπαιξε τον Λούσιους Μαλφόι, έγραψε στο Twitter: «Η μεγαλύτερη συγκίνηση του να είσαι στις ταινίες Πότερ ήταν ότι ο [Μάικλ Γκαμπόν] ήξερε το όνομά μου και μοιράστηκε την ατρόμητη, βρώμικη αίσθηση αίσθηση του χιούμορ μαζί μου».

«Είμαστε απίστευτα λυπημένοι για τον θάνατο του Sir Michael Gambon», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Harry Potter». «Έφερε αμέτρητη χαρά στους θαυμαστές του Χάρι Πότερ από όλο τον κόσμο με το χιούμορ, την καλοσύνη και τη χάρη του. Θα κρατάμε για πάντα τη μνήμη του στις καρδιές μας».

 

Ο Ρίτσαρντ Χάρις ήταν ο πρωταγωνιστής του ρόλου του Άλμπους Ντάμπλντορ στις ταινίες “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001) και “Harry Potter and the Chamber of Secrets” (2002). Ο Γκαμπόν ανέλαβε τον ρόλο μετά τον θάνατο του Χάρις ξεκινώντας με το «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (2004) και συνέχισε ως Ντάμπλντορ για το υπόλοιπο της σειράς ταινιών.

Ο θάνατος του Γκαμπόν ανακοινώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου σε δήλωση της οικογένειάς του που έγραφε: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Σερ Μάικλ Γκαμπόν. Ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Michael πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved