«Wonka»: Ένας εκφραστικά άκαμπτος Chalamet

©Instagram/flixbrewhouse
BETH TSALIKI
/
15 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ένα όμορφο σκηνοθετικά, σκηνογραφικά και φωτογραφικά παραμύθι με έναν όμως εκφραστικά άκαμπτο Wonka.

Η ταινία «Wonka» αφηγείται την ιστορία του παραμυθένιου μάγου και σοκολατοποιού, Willy Wonka. Το πως κατάφερε μέσα από αρκετές αντιξοότητες να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες.

Τον παραμυθένιο-λογοτεχνικό ήρωα του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, υποδύεται ο 27χρονος Timothée Chalamet. Μαζί του παίζουν οι, Olivia Colman, Hugh Grant, Paterson Joseph, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key.

Η γενικότερη νωχελικότητα της παρουσίας του Chalamet δεν πληρεί την παιδικότητα και τη χάρη του συγκεκριμένου παραμυθένιου ήρωα, του Willy Wonka. Δεν διακατέχεται από μαγεία και ζωντάνια, απλά τηρεί με αδιάφορο (και ίσως λίγο χαζό) τρόπο την αφέλεια ενός νέου ανθρώπου που μόλις βγαίνει στην κοινωνία και «γεύεται» την εξαπάτηση, την κοροϊδία και την αποδοκιμασία του κόσμου. Στέκεται, απλώς, αδιάφορα συμπαθής.

Μπορεί η επιλογή του συγκεκριμένου ηθοποιού για τον ρόλο του Willy Wonka να οφείλεται απλά σε εμπορικούς σκοπούς. Όσο αναφορά όμως το υπόλοιπο cast, μπορούμε να πούμε πως όλοι πληρούν σε μεγάλο βαθμό τον δικό τους ρόλο. Όπως η Olivia Coleman που υποδύεται την κακιά ιδιοκτήτρια πανδοχείου ή ο Paterson Joseph που υποδύεται τον κακό επιχειρηματία σοκολάτας, Slugworth.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη της ταινίας είναι η εμφάνιση του Rowan Atkinson (a.k.a. Mr. Bean), στον ρόλο ενός διεφθαρμένου ιερέα. Και μόνο με τη φαντασία μπορείς να αισθανθείς την κωμικότητα που προσδίδει ο συγκεκριμένος ηθοποιός σε έναν τέτοιον ρόλο.

Η μουσική του Joby Talbot, μιας και πρόκειται για ένα οικογενειακό μιούζικαλ, προσδίδει την γλυκύτητα που πρέπει («τόσο όσο»), ωστόσο προς το τέλος θα φανεί περιττή (όπως έδειξε και η έκφραση «ξενέρας» των θεατών στην κινηματογραφική αίθουσα). Γενικά στο τελευταίο 5λεπτο της ταινίας νιώθεις αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη, «το τραβάνε», αλλά «το τραβάνε» λίγο.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει η ανάδειξη της ρεαλιστικά σκοτεινής συνεργασίας μεταξύ εκκλησίας, εκτελεστικής εξουσίας και βιομηχάνων (σοκολάτας στην προκειμένη περίπτωση) στο πλαίσιο όμως του παραμυθιού.

Η ταινία «Wonka» του Paul King αφήνει μια γλυκιά γεύση, όχι βέβαια τόσο συναρπαστική όσο τα ευφάνταστα γλυκά του Willy Wonka, αλλά σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

http://www.youtube.com/watch?v=otNh9bTjXWg&t=1s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved