Πρώτη προβολή για το πολυαναμενόμενο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

©IMDb
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
15 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο γεμάτο από κόσμο Ιντεάλ η δημοσιογραφική προβολή του «Poor things», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας και έχει προταθεί για 7 Χρυσές Σφαίρες.

Η ταινία είναι μια φανταστική μαύρη κωμωδία η οποία επικεντρώνεται στην Bella Baxter, μια νεαρή βικτωριανή γυναίκα που, αφού αναστήθηκε από έναν επιστήμονα μετά την αυτοκτονία της, φεύγει με έναν δικηγόρο για να ξεκινήσει μια οδύσσεια αυτοανακάλυψης και σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Αγωνίζεται να καταλάβει το νέο της σώμα ενώ εξερευνά έναν φανταστικό κόσμο.

Την διασκευή υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας και στενός συνεργάτης του Ελληνα δημιουργού Τόνι Μακναμάρα (Tony McNamara). Το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Ραμού Γιούσεφ (Ramy Youssef), Τζέροντ Καρμάικλ (Jerrod Carmichael) και Κρίστοφερ Άμποτ (Christopher Abbott).

Tο σενάριο του Τόνι Μακναμάρα βασίζεται σε μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Άλισντερ Γκρέι το 1992 «Χαμένα Κορμιά» και αφορά μια ακόμη διαχρονική ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης, τη σεξουαλικότητα και η αυτοδιάθεση του σώματος, το ζήτημα της ελευθερίας και της ισότητας αλλά και το σπάσιμο των ερωτικών ταμπού. 

To «Poor things» θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 σε διανομή Feelgood.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved