Χρυσή Σφαίρα “Σέσιλ Ντε Μιλ” στον Tom Hanks για τη συμβολή του στον κινηματογράφο

POP UP TEAM
/
25 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο Τομ Χανκς, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, θα προσθέσει άλλο ένα βραβείο στο ενεργητικό του, αυτή τη φορά για το σύνολο της καριέρας του από τους οργανωτές των Χρυσών Σφαιρών.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τιμήσει τον διάσημο ηθοποιό και παραγωγό με το βραβείο Cecil B. DeMille στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς στις 5 Ιανουαρίου.

Ο ήδη 63χρονος Χανκς έγινε γνωστός από την κινηματογραφική ταινία “Big” του 1988, όταν υποδύθηκε έναν έφηβο που ξυπνά και ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο σώμα ενός ενήλικα.

Βραβεύθηκε με ‘Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 1994 και το 1995 για τις ερμηνείες του στη δραματική ταινία για το AIDS “Φιλαδέλφεια” και την κωμωδία “Forrest Gump”.

“Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, o Τομ Χανκς αιχμαλωτίζει το κοινό με τους πλούσιους και χιουμοριστικούς χαρακτήρες που μάθαμε να αγαπάμε και να θαυμάζουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος της HFPA Λορέντζο Σόρια σε ανακοίνωση. “Όσο συναρπαστικός είναι στη μεγάλη οθόνη, άλλο τόσο είναι και πίσω από την κάμερα ως συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης”.

Η προβολή της νέας ταινίας του Τομ Χανκς “A Beautiful Day in the Neighborhood” (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά) θα γίνει τον Νοέμβριο. Ο ηθοποιός υποδύεται τον ιδιαίτερα αγαπητό αμερικανό τηλεπαρουσιαστή παιδικού εκπαιδευτικού προγράμματος Φρεντ Ρότζερς, που ήταν πραγματικό πρόσωπο.

O Χανκς έχει επίσης πρωταγωνιστεί σε περισσότερες από 80 ακόμη ταινίες, όπως “Άγρυπνος στο Σιάτλ” και “Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν” και ήταν η φωνή του καουμπόι Γούντι στην ταινία κινουμένων σχεδίων “Toy Story”.

Το βραβείο Cecil B. DeMille δίδεται ετησίως σε έναν ηθοποιό, σκηνοθέτη ή παραγωγό που έχει διαρκή αντίκτυπο στην κινηματογραφική βιομηχανία. Με τη διάκριση αυτή τιμήθηκαν παλαιότερα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Μέριλ Στριπ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χάρισον Φορντ, ο Τζεφ Μπρίτζες.

 

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved