9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την υπέροχη ταινία “The Truman Show” (1998)

POP UP TEAM
/
14 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

1.Ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Κρίστοφ ονομάζεται Ed Harris. Αυτός και ο Jim Carrey δεν συναντήθηκαν ποτέ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Truman Show Screenshot 2 700x394

2.Η σκηνή κατά την οποία ο Jim Carrey ζωγραφίζει με το σαπούνι πάνω στον καθρέφτη του μπάνιου, είναι αυτοσχεδιασμός του Jim. Σε άλλη λήψη, είχε ζωγραφίσει μακριά σγουρά μαλλιά και φόρεμα.

3.Κάθε όνομα δρόμου στο νησί Σιχέιβεν αναφέρεται σε κάποιον ηθοποιό, πχ. Lancaster Square, Barrymore Road. Όλοι οι “κομπάρσοι” που παίζουν στην ταινία, έχουν επίσης ονόματα που προέρχονται από μεγάλους ηθοποιούς, πχ. Meryl, Marlon, Lauren, Kirk, Angela, κλπ.

4.Το ιστιοπλοϊκό που χρησιμοποιεί ο Τρούμαν, ονομάζεται “Santa Maria”, σαν ένα από τα πλοία του Κολόμβου.

237423r

5.Ο Jim Carrey, ενώ η τότε στάνταρ αμοιβή που ζητούσε ήταν 20 εκατομμύρια, ζήτησε μόνο 12 λόγω του “δραματικού” χαρακτήρα που υποδυόταν.

6.Το μέρος όπου πραγματικά βρίσκεται η πόλη στην οποία γυρίστηκε όλη η ταινία, ονομάζεται Seaside και βρίσκεται στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών.

5bffdb16e41819ac4ffd0adbfc24d185

7.Το όνομα του Τρούμαν προκύπτει από λογοπαίγνιο των λέξεων “true” και “man”, ενώ το επίθετό του προέρχεται από μια πόλη της California, το Burbank, στην οποία βρίσκονται πολλά κινηματογραφικά στούντιο, όπως η Warner Bros. Entertainment, η Warner Music Group, η NBC Universal, η The Walt Disney Company, το ABC, το Cartoon Network Studios, και το Nickelodeon.

8.Το μαύρο διαμάντι στο δαχτυλίδι του Τρούμαν, είναι μία κάμερα.

hen3ovew68d01

9.Σε μία συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης της ταινίας Peter Weir είπε ότι ήθελε να υπάρχει στημένη μια κάμερα σε κάθε κινηματογράφο που προβαλλόταν η ταινία, ώστε σε συνεννόηση με τον τεχνικό της προβολής σε μία άκυρη στιγμή της ταινίας να διέκοπτε την προβολή, να εμφάνιζε τον κόσμο που έβλεπε την ταινία εκείνη την ώρα πάνω στην οθόνη, και να επέστρεφε πάλι στην προβολή.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved