«Τιτανικός»: Για πάνω από 700.000 δολάρια πωλήθηκε η ξύλινη σανίδα που έσωσε τη Ρόουζ

«Τιτανικός» – ©Youtube/ Rotten Tomatoes Trailers
POP UP TEAM
/
27 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η ταινία «Τιτανικός» του James Cameron – όταν κυκλοφόρησε το 1997 – προκάλεσε έντονες συζητήσεις για το φιναλέ και για το αν η ξύλινη σανίδα που έσωσε την «Ρόουζ» (Kate Winslet) από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, είχε χώρο για να «ανέβει» και να σωθεί και ο «Τζακ» (Leonardo DiCaprio).

Αυτή η ξύλινη σανίδα σωτηρίας- ένα από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα της ταινίας – πωλήθηκε σε δημοπρασία «Treasures from Planet Hollywood» του Heritage Auctions έναντι 718.750 δολαρίων (567.561 λίρες).

Το περίτεχνο κομμάτι ξύλου το οποίο είχε τις περισσότερες προσφορές ανάμεσα σε 1.600 εμβληματικά αντικείμενα ταινιών σύμφωνα με τον οίκο, ήταν στην πραγματικότητα, μέρος του πλαισίου της πόρτας που βρισκόταν στην είσοδο του σαλονιού της πρώτης θέσης του σκηνικού της ταινίας.

Στην ίδια δημοπρασία μεταξύ άλλων πωλήθηκε έναντι $125.000, το φόρεμα από ύφασμα σιφόν που φορούσε η Kate Winslet στην τελευταία σκηνή της ταινίας, το πηδάλιο του πλοίου ($200.000) και ο ορειχάλκινος τηλέγραφος ($81.250).

Επίσης το μαστίγιο του Harrison Ford από το «Temple of Doom» σημείωσε ρεκόρ ως το αντικείμενο με την υψηλότερη αξία του franchise συγκεντρώνοντας $525.000.

Μετά από έναν πόλεμο προσφορών το τσεκούρι του Jack Nicholson από το «The Shining» πωλήθηκε για 125.000 δολάρια, στην ίδια τιμή με τη μαύρη στολή που φορούσε ο Tobey Maguire στο Spider-Man 3.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved