Έλληνες δημιουργοί στέλνουν ηχηρό μήνυμα στο ΥΠΠΟ: Αποσύρουν τις ταινίες τους από τη διαδικασία επιλογής για τα Όσκαρ

©Instagram/theoscarsworld
POP UP TEAM
/
22 Αυγούστου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία Όσκαρ του 2025. Μετά από την αποκάλυψη ότι το ΥΠΠΟ προχώρησε στην αντικατάσταση τεσσάρων μελών της επιτροπής μετά από λάθος… “εκ παραδρομής”, την παραίτηση της Ασημίνας Προέδρου από την επιτροπή, το “κατηγορώ” του Βασίλη Κεκάτου και τα (αναπάντητα) ερωτήματα που έθεσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο Υπουργείο, συνεχίζονται οι εξελίξεις και πληθαίνουν τα ερωτήματα.

Δεκάδες σκηνοθέτες και παραγωγοί, με ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΠΟ, γνωστοποίησαν ότι αποσύρουν τις ταινίες τους από τη διαδικασία επιλογής για τα Όσκαρ του 2025.

Συγκεκριμένα, αποσύρονται 20 από τις 23 ταινίες, που θα συμμετείχαν στην διαδικασία σύμφωνα με δημοσιεύματα. Οι τρεις ταινίες που θα συμμετέχουν κανονικά είναι η «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, ο «Καπετάν Μιχάλης» σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους και το «Μινόρε» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα. Οι παραπάνω σκηνοθέτες δεν έχουν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή των Ελλήνων δημιουργών και την συμβολική παραίτηση από τη διαδικασία.

Ανάμεσα στους 33 σκηνοθέτες και παραγωγούς που αποσύρουν τις ταινίες τους βλέπουμε ονόματα, όπως ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (Πολύδροσο), η Σοφία Εξάρχου (Animal), ο Ρένος Χαραλαμπίδης (Νυχτερινός Εκφωνητής).

 

Πηγή: Monopoli

Tags :

Μοιράσου το ...