Ρετζίνα Κινγκ: Ενσαρκώνει την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

POP UP TEAM
/
3 Μαρτίου, 2021

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ρετζίνα Κινγκ επιστρέφει μπροστά από την κάμερα, ενσαρκώνοντας την Σίρλεϊ Τσίσολμ, την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, στην ταινία «Μια βραδιά στο Μαϊάμι» η Ρετζίνα Κινγκ επιστρέφει μπροστά από την κάμερα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Σίρλεϊ Τσίσολμ, την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, σε επερχόμενη βιογραφική ταινία με τίτλο «Shirley».

Ο Τζον Ρίντλεϊ, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία «12 Years a Slave», γράφει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος. Η ιστορία θα επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ το 1972.

«Η ατρόμητη αποφασιστικότητα της Σίρλεϊ Τσίσολμ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές από εμάς, και με αυτήν την ταινία ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλές επόμενες γενιές» τόνισε η Ρετζίνα Κινγκ.

Η Ρετζίνα Κινγκ, η οποία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών -Screen Actors Guild για το One Night in Miami, θα συνεχίσει να συμμετέχει στο παρασκήνιο.

Θα είναι παραγωγός, μαζί με την αδερφή της, Ρέινα Κινγκ της Royal Ties Productions. Οι Τζεφ Σκολ και Ανίκα ΜακΛάρεν είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Η Ρετζίνα Κινγκ, όπως σημειώνει σχετικά το ΑΠΕ, είναι μία ακόμη ηθοποιός που ενδαρκώνει στην μεγάλη οθόνη την Σίρλεϊ Τσίσολμ, ακολουθώντας την Ούζο Αντούμπα, η οποία κέρδισε Emmy για την ερμηνεία της στο «Mrs. America» των FX και Hulu, και τη Ντανάι Γκουρίρα που θα απεικονίσει την πολιτικό στο «The Fighting Shirley Chisholm» της Σίριν Ντάμπις που είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

«Τα συναισθηματικά, σεξουαλικά και ψυχολογικά στερεότυπα των γυναικών ξεκινούν από τη στιγμή που ο γιατρός ανακοινώνει: Κορίτσι!».
Η Σίρλεϊ Τσίσολμ υπήρξε μια γυναίκα άκρως τολμηρή για την εποχή της και υποστήριξε το γυναικείο κίνημα και τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων όσο λίγοι το διάστημα που βρέθηκε στο Κογκρέσο, από το 1968 έως το 1983.

Η ομιλία της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Μάιο του 1969, έχει γράψει Ιστορία.

Μεταξύ άλλων, είχε πει:

«Ως μαύρο άτομο, η φυλετική προκατάληψη δεν μου είναι άγνωστη. Η αλήθεια είναι όμως ότι στον πολιτικό κόσμο έχω πολύ συχνότερα υποστεί μεροληπτικές συμπεριφορές επειδή είμαι γυναίκα παρά επειδή είμαι μαύρη.

Υπάρχει πολύ λίγη κατανόηση, προς το παρόν, για την ανηθικότητα που περιέχεται στη διπλή μισθολογική κλίμακα και στην κατάταξη των περισσότερων από τις καλύτερες δουλειές στην κατηγορία «για άνδρες μόνο”.

Οι υπάρχοντες νόμοι δεν είναι επαρκείς για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τις γυναίκες. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται προστασία που δεν έχουν ανάγκη και οι άνδρες.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νόμοι που θα προστατεύουν τους ανθρώπους που εργάζονται, που θα τους εγγυώνται δίκαιη αμοιβή, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, προστασία ενάντια στην αρρώστια και στις απολύσεις, και πρόνοια για αξιοπρεπή, άνετη σύνταξη. Ανδρες και γυναίκες χρειάζονται αυτά τα πράγματα εξίσου.

Το ότι το ένα φύλο χρειάζεται προστασία περισσότερο από το άλλο είναι ένας μύθος της ανδρικής υπεροχής, τόσο γελοίος και ανάξιος σεβασμού όσο και οι μύθοι της λευκής υπεροχής από τους οποίους η κοινωνία προσπαθεί σήμερα να θεραπευτεί».

 

 

Με πληροφορίες από in.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved