Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ: Righteous Brothers – Unchained Melody

POP UP TEAM
/
14 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το ” Unchained Melody ” είναι ένα τραγούδι του 1955 σε μουσική Alex North και στίχους Hy Zaret . Ο North έγραψε τη μουσική ως θέμα για την ταινία της φυλακής Unchained (1955),  εξ ου και ο τίτλος του τραγουδιού.

Ο Todd Duncan τραγούδησε τα φωνητικά για το soundtrack της ταινίας.  Έκτοτε έχει γίνει πρότυπο και ένα από τα πιο ηχογραφημένα τραγούδια του 20ου αιώνα, κυρίως από τους Righteous Brothers το 1965. Σύμφωνα με τον διαχειριστή έκδοσης του τραγουδιού, έχουν γίνει πάνω από 1.500 ηχογραφήσεις του “Unchained Melody” , από περισσότερους από 670 καλλιτέχνες, σε πολλές γλώσσες. 

Από τις εκατοντάδες ηχογραφήσεις που έγιναν, η έκδοση των Righteous Brothers, με ένα σόλο του Bobby Hatfield , έγινε το πρότυπο τζουκ μποξ μετά την κυκλοφορία της. Ο Χάτφιλντ άλλαξε τη μελωδία στον τελευταίο στίχο και πολλές επόμενες διασκευές του τραγουδιού βασίζονται στην εκδοχή του. Η ηχογράφηση των Righteous Brothers πέτυχε έναν δεύτερο γύρο μεγάλης δημοτικότητας όταν εμφανίστηκε στην ταινία Ghost το 1990. Το 2004, ήταν νούμερο 27 στην έρευνα 100 Years…100 Songs του AFI για κορυφαίες μελωδίες στον αμερικανικό κινηματογράφο.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved