Ποια ήταν τελικά η Ευλαμπία από το τραγούδι του Γιάννη Γιοκαρίνη

POP UP TEAM
/
3 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Ευλαμπία, η οποία τραγουδήθηκε τη δεκαετία του ‘80 από τον Γιάννη Γιοκαρίνη και στη συνέχεια από όλη την Ελλάδα, ίσως σήμερα δεν «περνούσε» με στίχους όπως «σε γνώρισα στο ΙΚΑ, στην ουρά μπροστά μου σ’ είχα για τον οδοντογιατρό / τα χρόνια σου 16, μα είχες ξεπετάξει ολόκληρο το Κολωνό / σου έκλεισα το μάτι, μα εσύ ζητούσες κάτι να διώξεις το πονόδοντο /ξέχασα τ’ όνομα μου, στο ξάφνου γύρισμα σου, που μου ‘δωσες φιλί γλυκό».

Τότε όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας δεν δοκιμάζονταν στο βαθμό αυτό που –καλώς- συμβαίνει σήμερα.

Η Ευλαμπία δεν ήταν ούτε είναι το πιο διαδεδομένο όνομα. Ίσως για αυτό προκάλεσε τέτοιο γκελ στην ελληνική κοινωνία αυτό το χιουμοριστικό άσμα που υμνούσε τη λαγνεία και τον έρωτα από την πρώτη ματιά.

Σίγουρα τότε, όλοι αναρωτήθηκαν εάν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο αυτή η ξακουστή Ευλαμπία ή απλά για δημιούργημα της φαντασίας του Έλληνα καλλιτέχνη.

Το 2021, είχε μιλήσει στην εκπομπή του «Mega Καλημέρα» σχετικά με αυτό.

«Το είχα κάνει τελείως για πλάκα» είπε όσον αφορά στο τραγούδι. «Ευλαμπία» όπως τόνισε, ονομάζεται μια θεία του «η μαγκιά της με έκανε να χρησιμοποιήσω το όνομα της».

Μετά την παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου, τελικά ο Γιάννης Γιοκαρίνης κυκλοφόρησε το πασίγνωστο τραγούδι, αφού ο γνωστός συνθέτης του είχε πει «Γιάννη αυτό το τραγούδι είναι εμπνευσμένο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε».

Στην ίδια συνέντευξή του αναφέρθηκε στην συνεργασία του με την σύζυγο και συνεργάτη του, Σοφία Μιχαλοπούλου, λέγοντας: «Από την αρχή σαν ζευγάρι ξεκινήσαμε, τα μοιραστήκαμε όλα τα θέματα».

Για το σπίτι του στη Σαλαμίνα, ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε «το έχει φτιάξει ο πατέρας μου – καραβομαραγκός – και το σπίτι μοιάζει με καράβι». Πέρα από το σπίτι του στο νησί, ο τραγουδιστής έχει μποστάνι με κότες για τα οποία είπε: «Έχω το μπαξέ μου, έχω τα δεντράκια μου, έχω τις κοτούλες μου».

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: «Με την καραντίνα τις έδωσα, γιατί δεν μπορούσα να τις ταΐζω, αλλά θα ξανά βάλω κοτούλες».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved