Ο Weeknd καταρρίπτει δύο ρεκόρ Guinness και κατακτά μία ακόμη μεγάλη διάκριση

Copyright @Instagram theweeknd
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
24 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Weeknd κατέρριψε δύο ρεκόρ Guinness, τα οποία τον ανακήρυξαν «τον πιο δημοφιλή καλλιτέχνη στον κόσμο».

Ο 33χρονος καναδός τραγουδιστής του «Starboy» κατέχει επί του παρόντος τον τίτλο Guinness για τους περισσότερους μηνιαίους ακροατές στο Spotify στην κατηγορία ανδρών, με 111,6 εκατομμύρια, γεγονός που τον κάνει τον πρώτο καλλιτέχνη που ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στην πλατφόρμα, επιβεβαίωσε η Guinness στο The Post.

Οι αριθμοί του στο Spotify ξεπερνούν ακόμη και κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως η Miley Cyrus, η οποία έχει 82,3 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές, η Shakira (81,7 εκατομμύρια), η Taylor Swift (80,3 εκατομμύρια) και η Rihanna (78,2 εκατομμύρια).

Ο πιο κοντινός άνδρας ανταγωνιστής του Weeknd, ο Ed Sheeran, έχει 77,5 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Weeknd, πραγματικό όνομα είναι Abel Tesfaye, κατακτάει τέτοια διάκριση. Του απονεμήθηκαν δύο βραβεία το 2016. Το ένα για το άλμπουμ με τις περισσότερες ροές στο Spotify το 2015 και το άλλο για τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 των Hot 100 του Billboard για σόλο άνδρα καλλιτέχνη.

Φυσικά, ο πιο διάσημος καλλιτέχνης του κόσμου έφτασε σε αυτό το status, έχοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια όλων των εποχών. Η μεγάλη επιτυχία του «Blinding Lights» του 2020 έχει περισσότερες ροές στο Spotify από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι στην ιστορία, με περισσότερες από 3,4 δισεκατομμύρια ακροάσεις στην πλατφόρμα.
Το εν λόγω κομμάτι το οποίο ακούστηκε στο ημίχρονο του Super Bowl 2021 είναι επίσης το κομμάτι με την μεγαλύτερη διάρκεια στο Billboard Hot 100 όλων των εποχών με συνολικά 90 εβδομάδες.

http://www.youtube.com/watch?v=fHI8X4OXluQ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved