Ήταν ο David Chapman ο δολοφόνος του John Lennon;

©Eric Koch / Anefo
POP UP TEAM
/
24 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η δολοφονία του frontman των Beatles, John Lennon στο Central Park West της Νέας Υόρκης το 1980, σόκαρε πολλοί κόσμο. 

Ο Lennon επέστρεφε στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη σύζυγό του, Yoko Ono, όταν τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, όπως όλοι υπέθεσαν, ο Mark David Chapman. Ωστόσο, ο Βρετανός συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής, David Whelan, πιστεύει τώρα ότι ο Chapman μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αθώος για τη δολοφονία.

Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ και βιβλίο του περιγράφει πως μπορεί να υπήρχε και δεύτερος εκτελεστής. Το βιβλίο του Whelan ονομάζεται «Gimme Some Truth – The Assassination of John Lennon» και δήλωσε στη «New York Post» ότι υπάρχει έλλειψη αλήθειας στην αφήγηση ότι ο Λένον πυροβολήθηκε από πίσω από τον Chapman.

http://www.youtube.com/watch?v=YkgkThdzX-8

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι τον πυροβόλησε στο στήθος από μπροστά ένας επαγγελματίας εκτελεστής και όχι ο Chapman, ο οποίος λέγεται ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 μέτρων από τον Λένον όταν πυροβόλησε. Ο συγγραφέας μίλησε με τον χειρουργό, Dr. David Halleran, και τις δύο νοσοκόμες, Barbara Kammerer και Dea Sato, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τον Λένον όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Dave Wedge, ο οποίος είναι συν-συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Οι τελευταίες ημέρες του John Lennon» πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στη θεωρία του Whelan. «Είναι μια φαντασίωση», δήλωσε ο Wedge για τη νέα θεωρία. «Ψάξαμε όλους τους φακέλους των υποθέσεων που δεν είχαν εξεταστεί εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Τσάπμαν ήταν ο δράστης. Έχει ομολογήσει επανειλημμένα και έχει ζητήσει συγγνώμη».

Ο Τσάπμαν δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του Τζον Λένον. Εκτίει την ποινή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Green Haven, στα βόρεια της πολιτείας, της Νέας Υόρκης.

http://www.youtube.com/watch?v=gfL94JyZe-k

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved