Ο Ed Sheeran κέρδισε για δεύτερη φορά τη δικαστική διαμάχη για το τραγούδι του Marvin Gaye

©Harald Krichel
POP UP TEAM
/
19 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Ed Sheeran κέρδισε και μια δεύτερη αγωγή στο δικαστήριο του Μανχάταν για τα πνευματικά δικαιώματα. Η υπόθεση αφορούσε τις ομοιότητες μεταξύ της επιτυχίας του «Thinking Out Loud» και του «Let’s Get It On» του Marvin Gaye. 

http://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA

Ο δικαστής Louis Stanton απέρριψε την υπόθεση που είχε καταθέσει η Structured Asset Sales LLC (SAS), κρίνοντας ότι τα μέρη του «Let’s Get It On», που κατηγορήθηκε ο Sheeran ότι «έκλεψε», ήταν πολύ κοινά για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής κέρδισε και μία ακόμη δίκη στις αρχές του μήνα -για το ίδιο ζήτημα- με τους κληρονόμους του Marvin Gaye. Η δικηγόρος του Sheeran, Ilene Farkas, χαρακτήρισε την απόφαση σημαντική νίκη, όχι μόνο για τον Εντ και τη συνεργάτιδά του, Amy Wadge, αλλά για όλους τους τραγουδοποιούς.

http://www.youtube.com/watch?v=tQj1kPmQXwE

Ο τραγουδιστής μιλώντας έξω από το δικαστήριο, είπε: «Είμαι απλώς ένας τύπος με μια κιθάρα που αγαπάει να γράφει μουσική για να την απολαμβάνει ο κόσμος. Δεν είμαι και δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει ‘’κουμπαράς’’». Και πρόσθεσε: «Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος με την έκβαση της υπόθεσης και φαίνεται ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να αποσυρθώ από την καθημερινή μου δουλειά. Ταυτόχρονα, είμαι απίστευτα απογοητευμένος που αβάσιμοι ισχυρισμοί έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved