Ένα τέλειο άλμπουμ: Uriah Heep – Demons and Wizards

POP UP TEAM
/
28 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Demons and Wizards είναι ο τίτλος του τέταρτου στούντιο δίσκου του βρετανικού χαρντ ροκ συγκροτήματος Uriah Heep, ο οποίος κυκλοφόρησε το Μάιο του 1972 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “Bronze” στην Ευρώπη και της “Mercury” στην Αμερική. Επανεκδόθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1995 από την “Castle”, με επιπλέον τραγούδια.

http://youtu.be/5WVrGCa02IA

Ήταν ο πρώτος δίσκος των οποίο ηχογράφησε το συγκρότημα με τον Νεοζηλανδό μπασίστα Γκάρι Τέην στη σύνθεση του. Το “Demons and Wizards” ανέβηκε στο αμερικανικό και καναδικό Top-30 το καλοκαίρι του 1972, επιτυχία την οποία επανέλαβε τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, μετά την είσοδο του σινγκλ “Easy Livin’ ” στους καταλόγους επιτυχιών. 

Δέχτηκε ιδιαίτερα θετικές κριτικές και πολλοί οπαδοί του συγκροτήματος τον θεωρούν ως το ζενίθ της ποιοτικής ανόδου των Uriah Heep.

Η επιτυχία του “Demons and Wizards” ήταν αρκετά μεγάλη, αφού έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέβηκε στο # 20 των βρετανικών τσαρτ, ενώ έφθασε στις πρώτες πέντε θέσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Το σινγκλ “Easy Livin’ ” γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και ανέβηκε στο αμερικανικό Top-40, ενώ μικρότερη ήταν η επιτυχία του “The Wizard”, το οποίο είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες νωρίτερα.

Το “The Wizard” γράφτηκε από τον κιμπορντίστα και βασικό συνθέτη του συγκροτήματος Κεν Χένσλεϊ και τον μπασίστα Μαρκ Κλαρκ, ο οποίος παρέμεινε στο συγκρότημα για μία περιοδεία το 1971 και ηχογράφησε μόνο αυτό το κομμάτι, με τους Uriah Heep. Το “Easy Livin’ “, είναι ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του συγκροτήματος και διατηρήθηκε στο set list των ζωντανών εμφανίσεων των Uriah Heep, από το 1972 μέχρι σήμερα.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved